Sunt MAMĂ
Pași de călător

10 lucruri pe care le poți face cu copiii în Parcul Dendrarium din Chișinău

Atunci când ne dorim să evităm parcurile prea aglomerate din Chișinău, alegem să mergem în Parcul Dendrarium. Pentru că se întinde pe o suprafață destul de mare, acolo niciodată nu e prea multă lume, fiecare având loc și spațiu pentru a petrece timpul plăcut cu familia. Copiilor le place acest parc nu doar pentru că e liniștit, ci și pentru că acolo pot alerga în voie, fără riscul ca de dupa un colț să apară o bicicletă sau o mașină. Și aici mă refer la mașinile alea pe care cineva le dă în chirie pe teritoriul anumitor parcuri din oraș. Aici, slavă Domnului, nu există așa ceva.

În articolul de azi vreau să vă împărtășesc din experiența noastră și să vin cu câteva sugestii referitor la ce ați putea face atunci când mergeți cu copiii în Parcul Dendrarium din Chișinău, cel mai frumos parc, de altfel.

  • Puteți admira florile și copacii. Aici veți găsi o mulțime de specii, iar copiii vor fi încântați să le descopere.
  • Vă puteți plimba pe aleile liniștite, în timp ce discutați cu cu cei mici pe diverse teme sau mâncați o înghețată.
  • Puteți admira cascada, havuzurile și asculta susurul pârâiașului de pe teritoriul parcului Dendrarium. Pe noi ne liniștește mult această activitate. 
  • Puteți organiza o ședință foto. În acest parc sunt atâtea locuri frumoase, încât ar fi păcat să mergi acolo la o plimbare și să nu faci câteva fotografii de familie.
  • Puteți admira nuferii sau peștișorii și rațele sălbatice care se plimbă pe lac. Sunt extraordinare!
  • Puteți alerga. Echipați în ținuta de rigoare, puteți organiza 30/15 minute de alergat. 
  • Organizați o sesiune de citit. Pentru asta, aveți nevoie de o păturică și cărțile preferate ale copiilor.
  • Vă puteți lua bicicletele, trotinetele, pentru o plimbare mai activă. Aveți grijă însă să nu fie prea mulți copii prin zona în care vă plimbați. Mie, de exemplu, tare nu-mi place când mă plimb și trebuie să mă feresc de cei care merg cu bicicletele…
  • Puteți organiza un picnic. Principala condiție ar fi să nu lăsați în urma voastră murdărie. Toate deșeurile trebuie să ajungă la coșul de gunoi.
  • Vă puteți juca împreună la terenul de joc.

Fiind vremea călduroasă, nu uita să luați cu voi și o sticlă cu apă, pentru hidratare. De asemenea, dacă nu organizați un picnic la Dendrarium, ar fi perfecte și câteva gustări, pentru că nu se știe când unui pitic pofticios i s-ar face foame. În rest, bucurați-vă de timpul petrecut cu cei mici și creați amintiri frumoase!

Sunt curioasă: vouă ce parcuri din Chișinău vă plac? Sau poate aveți alte locații în care preferați să mergeți și să vă odihniți cu copiii?

Dacă v-a plăcut acest articol, distribuiți-l astfel încât să ajungă și la prietenii voștri.

Vă aștept pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde vin zilnic cu postări interesante și utile. De asemenea, mă mai găsiți și pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Cetatea Soroca: impresii de vizitator, istoric și fotografii din călătorie

Anna Casian-Musteață

#NeamPornit să vizităm Tancul-monument de la Leușeni

Anna Casian-Musteață

Cu copiii în vizită la Muzeul Tehnicii în aer liber al Universității Tehnice din Moldova

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....