Sunt MAMĂ
Porția de lectură

22/40: „Bucuria de a avea totul” de Bonnie Fuller

Bucuria vine din lucruri mărunte, o știe fiecare. Se pare că pentru autoarea cărții însă, bucurie e atunci când ești îndestulat cu de toate și când te bucuri de succes în toate domeniile. Și nu e neapărat ceva rău, doar că mi se pare că aceasta acordă prea mare atenție dezvoltării profesionale, care vine la pachet cu bucuria de a avea și bani, și o familie, și renume. Pentru ea e bucurie atunci când își vede copiii sănătoși, dar asta numai dacă are succes și la serviciu. E oarecum ceva diferit față de ceea ce am citit până acum și, repet, e doar părerea mea și posibil ca altcineva să vadă în această carte un real ajutor.

Pe tot parcursul lecturii am avut impresia că autoarea strigă la mine: „Uite, femeie, ce am reușit eu să fac! Vei fi și tu ca mine dacă vei face ce-ți spun eu!”. Nu știu dacă am mai trăit vreodată această senzație pe parcursul lecturării unei cărți, dar m-am forțat să o citesc, chiar dacă nu mi-a plăcut de la primele pagini. Speram că spre final să îmi schimb părerea. Nu a fost așa.

Pe scurt, despre „Bucuria de a avea totul”

În această carte autoarea ne arată care este cheia spre fericire, în viziunea ei: să excelezi în toate domeniile vieții și să nu te mulțumești cu puțin, căci e posibil să ai totul. E vorba doar de perseverență și receptivitate la necunoscut. Potrivit acesteia, toate domeniile vieții pot fi armonizate și poți avea succes pe toate planurile. Ea doar reușește și povestește în carte fiecare pas pe care l-am urmat pentru a împăca și familia, dar și serviciul.

Cine este autoarea

Bonnie Fuller este o mamă a patru copii, fiind destul de cunoscută în lumea mondenă, datorită funcției pe care o deține. Aceasta este coordonatoare la mai multe reviste americane foarte populare, reușind să le pună pe toate pe roată, astfel încât să aducă multe vânzări – Cosmopolitan, Glamour, US Weekly și Star.

Nu rezonez deloc cu această carte, chiar dacă pe alocuri am fost de acord cu ceea ce a scris Bonnie. Cred că pentru cineva care e la început de cale, cartea ar putea fi chiar o cale care ar duce persoana dată spre eșec. Pentru că nu fiecare dintre noi sau chiar foarte puține persoane reușesc să fie ca autoarea și să împace și capra, dar și varza, iar asta ar crea frustrare pentru cineva neexperimentat.

Totuși, dacă ești curioasă și gata să pierzi o zi din viață pentru a citi această carte, o poți face. Măcar pentru a afla punctul de vedere al autoarei. E posibil să îți placă, așa cum i-a plăcut cumnatei sau surorii mele.

Pentru mai multe postări utile și interesante, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știți că mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

„Vinil” de Igor Guzun – cartea de care nu m-aș despărți niciodată

Anna Casian-Musteață

„Cancerul: o călătorie prin urechile acului” de Ileana Gafton Dragoș

Anna Casian-Musteață

10+1 cărți îndrăgite de copiii mei

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....