Sunt MAMĂ
Porția de lectură

23/40: „Bocete de nuntă” de Lilia Calancea

Când îți e dor de Moldova, citește „Bocete de nuntă” de Lilia Calancea. Când îți e dor de sat, de tradiții, de casa părintească, citește această carte și bucură-te că mai există scriitori care, în lucrările lor mai păstrează amintirile din copilărie, amintirile de acolo de unde au pornit și dragostea față de tradițiile strămoșești. Bucură-te că ai ocazia să citești o asemenea carte și pastreaz-o în biblioteca familiei ca pe o comoară, pe care neapărat trebuie să o transmiți copiilor…

Am citit cartea timp de două nopți, chinuită de insomnie. Dar acest lucru i-a dat un farmec aparte. Imaginează-ți cât de frumos e să citești noaptea, la lumina lunii, în timp ce alături de tine fosăie liniștiți cei mai iubiți dintre pământeni. Iar tu citești și te bucuri nu doar de aceste momente, ci și de nunta la care afli o veste tristă, de o plimbare pe malul Nistrului, de verighetele părinților tăi și îți amintești cu drag cum te dădeai huța în țolul pe care-l scuturau sâmbăta cei mari, cum ascultai poveștile celor bătrâni și cum te întristai când aflai că o femeie din mahală este bătută de soțul ei, prieten cu paharul.

Cartea asta are de toate: bucurie, zâmbete, joc și voie bună, dar și necazuri, tristețe, moarte. Cu toate astea, nu e o carte tristă. Din contră, aduce atâta pace și liniște sufletească încât, după ce o citești, îți pare rău că autoarea nu a mai inclus câteva povestiri, pentru ca finalul să nu fie atât de aproape.

Cartea conține 15 povestiri și schițe, toate despre viața omului simplu, de la sat, iar în câteva dintre ele chiar Lilia Calancea este cea care trăiește momentul și povestește din perspectiva omului prezent la evenimentul descris.

Recomand cartea cu drag!

De asemenea, recomand și celelalte două cărți scrise de Lilia Calancea – „Sub constelația Lyrei” și „Regina Nopții”, doua cărți care mi-au plăcut foarte mult și despre care am scris la rubrica „Porția de lectură”.

Pentru a afla și prietenii tăi despre „Bocete de nuntă” de Lilia Calancea, distribuie acest articol.

Cu mai multe postări utile și interesante, te aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știi că mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

„Aventurile Iepurașului Matei” – cea mai frumoasă colecție de cărți cu iepurași

Anna Casian-Musteață

38/40: „Simplitatea contează” de Erin Boyle

Anna Casian-Musteață

Lecturi de octombrie: Ce cărți am citit în ultima perioadă

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....