Sunt MAMĂ
Porția de lectură

25/40: „Tu ești numărul 1” de Iuliana Enache

Cartea asta mi s-a lipit de suflet! O am în bibliotecă de foarte mult timp, dar nu știu de ce nu am citit-o până acum. Probabil nu eram pregătită pentru ea. Pentru că e o carte tare frumoasă, din care am învățat multe lucruri despre mine, despre familia mea și despre oamenii care mă înconjoară. Pentru a cunoaște mai bine lumea din jur, important e să te cunoști pe tine însuți. Pentru a ajunge primul în domeniul dorit, e nevoie de dorință și multă muncă. Pentru a excela în toate, e nevoie de perseverență și de încredere că tu poți.

Cartea asta m-am făcut să-mi pun multe întrebări, să-mi analizez viața și să decid încotro mă îndrept și ce trebuie să fac pentru a-mi realiza visele. Să-mi găsesc pantofii potriviți, cu care să merg mai ușor, mai bine zis. Autoarea ne îndeamnă să nu ne mulțumim cu roluri de rezervă în marele meci al vieții, ci să vrem să ajungem titulari; să nu ne mulțumim cu firimiturile de la masa vieții, ci să vrem un ospăț adevărat. Potrivit acesteia, valoarea ta ca om se vede din felul cum îți alegi prietenii, modul în care îți cheltuiești banii sau felul în care îți petreci timpul. Valoarea se vede din felul în care te îmbraci, din modul în care îți porți poverile, din ceea ce te face să râzi, din muzica pe care o asculți și cărțile pe care le citești. Valoarea se vede din felul în care mergi, din lucrurile despre care îți face plăcere să vorbești și din modul de a mânca. N-o să zbori niciodată alături de vulturi dacă scurmi în țărână alături de curci. 

Toate acțiunile noastre trebuie să ducă spre un singur scop – acela de a fi numărul 1, dar ce înseamnă asta, decide fiecare pentru el. Pentru cineva a fi numărul 1 înseamnă a avea familia fericită și împlinită, pentru altcineva – a avea casă mare, mașină și cont generos în bancă, pentru altcineva – un job la care să meargă cu plăcere, iar pentru altcineva numărul 1 poate însemna toate astea la un loc. În dependență de scopul pe care-l avem în viață, facem pașii cuveniți pentru a-l îndeplini.

Din carte învățăm cum să ne consolidăm încrederea în noi înșine, iar autoarea ne sugerează să nu mai citim basme cu Ilene Cosânzene și prinți pe cai albi, ci să ne conducem după poveștile adevărate, cu oameni reali, care au reușit în viață. Să-i avem pe ei drept modele demne de urmat și așa să-i învățăm și pe copiii noștri. Aceasta ne îndeamnă să ne privim în întregime, să ne vedem ca pe un copac, cu rădăcini, trunchi și coroană sănătoasă. Toate aceste trei componente sunt analizate în carte și pentru a le cunoaște și a le dezvolta mai bine, Iuliana Enache ne propune diverse teste și întrebări, iar la final ajungem să ne construim propria noastră poveste de succes.

Spuneam că e una dintre cărțile care mi s-a lipit de suflet. Ușor de citit, dar cu un conținut ce te provoacă să vrei să reușești, să îți analizezi viața și să iei unele decizii pe care poate le-ai amânat până acum.

O recomand cu mare drag! Sunt sigură că o să vă placă!

Fragment din carte:

Imaginează-ți că ar exista o bancă ce te creditează  în fiecare dimineață cu exact 86400 de monede. Nu există sold de la o zi la alta, așa că, în fiecare seară, banca ar retrage banii ce ți-ar rămâne în cont. Ce ai face atunci? Bineînțeles că ai folosi banii până la ultima monedă, în fiecare zi.

Fiecare dintre noi are o asemenea bancă. Ea se numește Timp. În fiecare dimineață ești creditat cu 86400 de secunde. În fiecare seară trebuie să consideri pierduta fiecare secundă pe care nu ai investit-o într-o acțiune valoroasă pentru viitorul tău. Nu există sold, nu se raportează nimic. În fiecare zi se deschide un nou cont pentru tine. În fiecare noapte se ard depozitele necheltuite de tine în acea zi și pierderea este a ta. Nu poți folosi astăzi timpul risipit ieri. Nu există cale de întoarcere și nu poți să trăiești viitorul în avans. Fiecare dintre noi trăiește cu depozitele zilei respective.

Investește cat mai înțelept în sănătate, fericire și succes! Exploatează la maximum ziua de azi! Prețuiește fiecare moment al zilei și amintește-ți că timpul nu stă în loc pentru nimeni.

Începe chiar acum! De ce să amâni un viitor mai bun când atât de multe lucruri minunate așteaptă să se întâmple în viața ta? Acționează! Acum!

În loc să te gândești la penalizări gândește-te la recompense; în loc să te lași învins de probleme, concentrează-te pe găsirea soluțiilor; în loc să te lași copleșit de trecut, lasă-te entuziasmat de viitor.

Cartea am cumpărat-o de pe Elefant.md.

Dacă vrei ca și prietenii tăi să afle despre „Tu ești numărul 1” de Iuliana Enache, distribuie acest articol.

Cu mai multe postări utile și interesante, te aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știi că mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

Biblioteca celor mici: Noi cărți pentru copiii mei

Anna Casian-Musteață

„Grădina de Sticlă” de Tatiana Țîbuleac

Anna Casian-Musteață

4/40: „Fata dinainte” de J.P. Delaney

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....