Sunt MAMĂ
Porția de lectură

28/40: „Camera minunilor” de Julien Sandrel

Te trezești dimineața și parcă nimic nu prevestește că va fi o zi care-ți va schimba viața. Totul decurge conform programului, iar tu îți vezi de rutină fără nici o problemă. Doar că într-o singură clipă viața îți e dată peste cap, iar tu te trezești în spital, cu un copil care nu se mai trezește săptămâni întregi. Și abia atunci înțelegi ce-ai avut și ce-ai pierdut…

Cartea spune povestea unui băiat de 12 ani – Louis și a mamei sale – Thelma. Mama și fiul locuiesc împreună, iar de multe ori aceasta nu este atentă la trăirile băiatului și nici măcar nu-i cunoaște prietenii, preferințele, dorințele. Supărat că mama sa nu îl ascultă atunci când îi povestește pentru prima dată că e îndrăgostit, Louis își ia skateboardului și merge să se plimbe. Doar că traversează strada în grabă și este lovit în plin de un camion. Ajunge în spital, iar medicii nu vin cu un pronostic prea bun, după o lună de stat în spital urmând să-l deconecteze de la aparatele care-l țin în viață.

Evident, mama băiatului e disperată, iar în această disperare găsește ceva de care să se agațe – un carnețel în care Louis și-a notat toate dorințele. Astfel, Thelma încearcă să trăiască visurile fiului său, sperând că astfel va reuși să-l readucă la viață…

Mi-a plăcut foarte mult cartea, mai ales că vine ca o gură de aer proaspăt atunci când ți se pare că viața ta e de nimic. Ei bine, viața altora e și mai dificilă, iar când îți e închisă o ușă, ți se deschide o fereastră și în toate trebuie să vedem partea plină a paharului, tinzând spre luminița de la capătul tunelului Cel puțin, asta am învățat de pe urma acestei lecturi, chiar dacă pe alocuri m-a făcut să vărs câte o lacrimă.

Cartea asta mi s-a lipit de suflet și a rămas acolo, căci ne învață să nu cedăm la greu, să fim puternici când viața ne încearcă și să acceptăm ceea ce ni se întâmplă, primind totul ca pe o lecție. Mai mult chiar, vine cu îndemnul de a fi mai prezenți în viața copiilor noștri, să le acordăm mai mult timp, să-i acceptăm așa cum sunt, căci nu se știe cât vom fi cu ei.

„Camera minunilor” poate părea o carte tristă, însă nu e deloc așa. Din contră, e una destul de optimistă, care ne arată într-un final că uneori, chiar și cele mai rele lucruri care ni se întâmplă, pot avea urmări frumoase și pot aduce în viața noastră multe schimbări, multă lumină și experiențe noi.

Recomand cartea cu drag! Cu siguranță o să-ți placă!

Dacă crezi că și prietenii tăi trebuie să afle despre această carte, distribuie articolul.

Cu mai multe postări utile și interesante, te aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știi că mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

„Lapte de mamă” de Edward St Aubyn

Anna Casian-Musteață

10/40: „Mă dor strămoșii” de Patrice van Eersel și Catherine Maillard

Anna Casian-Musteață

11/40: „Uneori câștigi, alteori înveți” de John C. Maxwell

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....