Sunt MAMĂ
Porția de lectură

29/40: „Eva” de Adrian Ermurache

Cine este Eva? Am tot așteptat să aflu la fiecare pagină citită, însă misterul e dezlegat abia în ultimele pagini. Dacă Eva e prezentă doar pe coperta acestei cărți (titlul) și la finalul acesteia, cuprinsul ne spune povestea Petrei, cea care reușește să se transforme, dintr-o fată rebelă, care fură din banii bisericii, într-o domnișoară pregătită să înfrunte obstacolele vieții, să se îndrăgostească și într-un final, să devină de nerecunoscut.

Petra e cântăreață, căci din banii furați de la tatăl său (preot), își cumpără o chitară electrică și întemeiază o trupă. Petra face cunoștință cu un criminal, alături de care își trăiește viața. Petra absolvește cu diplomă de excelență universitatea politehnică. Petra rămâne orfană de mamă, dar pe parcursul romanului povestește despre ea (sau poate chiar Sofia e cea care își povestește viața?). Petra își întâlnește tatăl biologic. Petra are nefericirea de a face un accident și învață să trăiască din nou.

Nu e o carte care să te lase cu gura căscată, dar are un „ceva” ce nu îți dă liniște până nu o citești. Și așa de la capitol la capitol…

Mi-a plăcut la nebunie limbajul autorului – pe alocuri cu rusisme, jargoane locale, diverse expresii mai piperate, dar care nu depășesc bunul simț. Citind cartea, am cunoscut un Chișinău care nu e prea diferit de cel de acum – aceeași Gară Centrală, aceleași taxiuri, aceeași goană a Poliției după cei care au încălcat regulamentul. Mai mult chiar, am cunoscut moldoveni, pe care autorul îi descrie de parcă ar fi chiar oameni din anturajul său. Sunt oameni pe care și noi îi cunoaștem foarte bine și cu care ne întâlnim zi de zi.

Dacă Petra și ceilalți eroi ai cărții trăiesc așa cum trăiesc, e din cauza sau datorită faptului că Dumnezeu e plecat în concediu și și-a luat privirea de pe omenire. Cel puțin, asta sugerează autorul. Evident, cu o doză de umor, care e nelipsită pe tot parcursul cărții.

O recomand cu drag! Sunt sigură că o să-ți placă și ție!

Pentru a afla și prietenii tăi despre această carte, te rog să distribui articolul.

Cu mai multe postări utile și interesante, te aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știi că mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

Recomandare de carte: „Minunea” de R.J.Palacio

Anna Casian-Musteață

18/40: „Inimă vinovată” de Julie Parsons

Anna Casian-Musteață

„Unde mergem, tati?” de Jean-Louis Fournier

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....