Sunt MAMĂ
Porția de lectură

3/50 (2021): „Enzima miracol” de Dr. Hiromi Shinya

Autorul cărții, după ce a examinat o mulțime de stomacuri și intestine ale oamenilor, a înțeles că, chiar dacă medicina a avansat, ea nu pune accentele corect. În loc să pornească de la ideea menținerii sănătății omului, aceasta are la bază ideea de tratare, vindecare a bolilor. Astfel, doctorul susține că știe cum oamenii ar putea trăi fericiți până la o sută de ani și anume urmând Programul de alimentație bazată pe factorul enzimatic. Ce înseamnă asta? În primul rând, oamenii trebuie să respecte legile naturii, să consume alimente potrivite speciei lor și în conformitate cu mediul în care trăiesc.

Dr. Hiromi Shinya a inventat și a testat clinic o abordare medicală care pornește de la rezerva de enzimă vitală pe care o are corpul, denumită de el „enzima-miracol”. Aceasta enzimă, crede el, este secretul unei vieți lungi și sănătoase. În această carte medicul explică care este mecanismul de funcționare a acestei enzime și de ce este ea atât de importantă pentru sănătatea omului.

Enzimele-sursă sunt sursa energiei noastre vitale, de aceea trebuie să avem grijă ce mâncăm pentru a nu distruge aceste enzime. Enzimele-sursă determină lungimea vieții noastre, căci ele sunt epuizabile. Atunci când nu mai avem enzime-sursă în organism, corpul moare. Principalii vinovați de epuizarea acestor enzime sunt radicalii liberi, motiv pentru care ar fi bine să mâncăm mâncare bună, să bem apă bună și să ducem un mod de viață ordonat.

Pentru a conserva enzima-miracol din organism și pentru a trăi mai mult, doctorul Shinya propune 7 reguli pe care oricine trebuie să le respecte:

1.O bună alimentație: 85-90% grăunțe de origine vegetală și 15-10% proteine de origine animală.
2.Apă bună: 6-10 căni cu apă pe zi
3.Eliminare regulată
4.Exercițiu fizic moderat
5.O odihnă adecvată
6.Respirația și meditația
7.Bucuria și iubirea

„Mănâncă și bea cu înțelepciune, ca să trăiești vesel, și azi, și mâine”, ne îndeamnă autorul. Sau ne mai spune: „Cântați la un instrument. Faceți dragoste. Distrați-vă. Apreciați bucuriile simple ale vieții. Trăiți viața cu pasiune. Nu uitați: o viață fericită și plină de sens este calea naturală către sănătatea omului. Entuziasmul deborant, mai degrabă decât respectarea habotnică a unui regim alimentar, este metoda prin care puteți pune în mișcare factorul enzimatic”.

Recomand cartea cu drag! Veți afla din ea multe informații utile și interesante.

Dacă credeți că și prietenii voștri trebuie sa afle despre această carte, vă rog să distribuiți articolul.

Pentru mai multe postări interesante și utile, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. De asemenea, mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

„Micuțul trup” de Corinne Solliec

Anna Casian-Musteață

Cum m-a influențat cartea „Magia Ordinii” de Marie Kondo

Anna Casian-Musteață

„Fericirea trăiește în spații mici” de Dominique Loreau

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....