Sunt MAMĂ
Meșter Faur

3 proiecte simple cu Iepurași de Paște, pe care să le faci cu copiii

În perioada Postului Mare, deja al treilea an consecutiv, le propun copiilor activități care să-i ajute să înțeleagă mai bine semnificația Paștelui. Anul acesta am început activitățile tematice cu 3 proiecte simple. Evident, lecturile despre Învierea Domnului ocupă un loc aparte, însă aceste activități parcă ne aduc mai aporape de sărbătoare. În plus, copiii adoră să meșterească, iar eu nu pot decât să-i bucur cu astfel de proiecte.

Iepuraș din tuburi de carton
Pentru acest proiect vei avea nevoie de un tub de carton, pe care-l vei tăia în trei părți egale. Primele două părți turtește-le un pic, pentru a obține urechile iepurașului, apoi lipește-le dupa cum observi în imagine. A treia parte va fi capul iepurelui, de care trebuie să lipești urechile. Acești iepurași în miniatură copiii i-au pus în bibliotecă, printre cărți, dar i-am folosit și la următorul proiect.

Iepuraș pictat cu tuburi de carton
Dupa cum am menționat mai sus, folosind iepurașul pe care l-am făcut din tuburile de carton, copiii au pictat un tablou cu iepuraș. Tot ce au trebuit să facă a fost să vopsească cu guașă albă marginile iepurașului, apoi să-l suprapună peste o foaie roză. În partea de jos a acesteia au făcut și un gard din post-it-uri și un copăcel înflorit, ale cărui flori le-au meșterit combinând hârtie creponată albă și roșie.  Au obținut astfel un tablou drăguț cu iepurași care privesc peste gard, așteptând să plece stăpânul, ca ei să poată intra în grădină dupa morcovi. Cel puțin, aceasta e povestea pe care au inventat-o copiii. 

Iepuraș mustăcios din hârtie colorată
Pentru acest iepuraș am folosit urechiușele decupate din forma mâinii copiilor, sârmă plușată din care am făcut mustățile și un pom-pom, pe care l-am folost în loc de năsuc. Obrăjorii i-am făcut din hârtie colorată, iar botișorul și ochii i-am desenat cu o cariocă pe capul decupat din carton colorat. Am obținut iepurași simpatici, pe care copiii au hotărât că-i vor dărui bunicilor. 

Eu zic că aceste proiecte simple sunt o metodă bună de a dezvolta creativitatea și motricitatea copilului, care trebuie să lucreze cu foarfeca și să lipsească. De asemenea, este o bună modalitate de conectare cu copilul, în zilele când parcă nimic nu mai funcționează. Pentru noi această metodă e perfectă atunci când aș vrea să-i văd pe copii mai calmi (înainte de somn, de exemplu).

Dacă vei meșteri și tu asemenea iepurași cu copilul sau ai alte idei interesante de proiecte handmade, nu uita să le împărtășești cu noi.

Alte idei din această categorie găsești pe blog la rubrica VINE PAȘTELE!

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să ajungă la cât mai mulți părinți aflați în căutarea ideilor de activități pentru copiii lor.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook  a blogului, acolo unde sunt mult mai activă. Mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Proiect DIY: Cum am recondiționat tricourile pătate ale copiilor, folosind markere pentru textile

Anna Casian-Musteață

Proiect DIY: Brățară din hârtie

Anna Casian-Musteață

Proiect DIY: Pisica albă din hârtie

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....