Sunt MAMĂ
Porția de lectură

32/40: „Bucuria Ordinii” de Marie Kondo

Despre Marie Kondo am auzit în urmă cu câțiva ani, când am citit cartea „Magia Ordinii”. Țin minte că era mare nebunie cu ea și nu înțelegeam de ce. Când am citit-o, am înțeles, căci a fost cartea de la care și în familia/casa mea a început nebunia. După ce am citit cartea aceea, apăruse și „Bucuria Ordinii”, pe care am cumpărat-o imediat, însă a așteptat în bibliotecă până în această vară, când i-a venit rândul să fie citită. Am citit-o dintr-o răsuflare și primul gând care mi-a venit după ce am terminat-o, a fost să încep din nou a face ordine în casă.

Cartea asta explică, pas cu pas, cum să facem ordine în fiecare colțișor al casei și atunci când o citești, fără să vrei îți dorești să îți reamenajezi locuința și să te debarasezi de toate lucrurile inutile. Și ele sunt multe, extrem de multe.

Este un ghid ilustrat, care ne învață cum să păstrăm doar lucrurile care ne fac cu adevărat fericiți. Ilustrațiile ne arată cum să împăturim hainele după metoda KonMari, dar și cum să ne organizăm dulapurile sau sertarele. Organizarea locuinței este o artă, o demonstrează Marie Kondo, iar în cele 10 capitole din carte găsim soluții pentru toate încăperile din casă, inclusiv pentru diverse categorii de obiecte.

CITEȘTE AICI: Cum m-a influențat cartea MAGIA ORDINII de Marie Kondo

Autoarea ne spune că dacă nu știm ce ne aduce bucurie, atunci când începem Marea Ordine, să începem cu lucrurile care ne sunt dragi. Iar cuvântul de care ar trebui să ne debarasăm pentru totdeauna este „S-ar putea să-mi fie de folos”. De fapt, dacă nu am folosit până acum acel obiect, nu are nici o șansă de a fi folosit vreodată.

Care este scopul final al făcutului de ordine? Să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine! Și să știi că așa e, căci atunci când faci ordine, ai timp să aranjezi nu doar lucrurile din casă, ci și pe alea din gândurile tale. E o terapie tare bună!

Recomand cu drag cartea, căci te va ajuta cu siguranță să îți transformi locuința într-un paradis personal. Eu pur și simplu am savurat-o și acum chiar știu ce trebuie să fac pentru a avea o casă ordonată și aranjată, așa ca-n visele mele.

Cartea o am de pe elefant.md.

Dacă vrei ca și prietenii tăi să afle despre ea, distribuie articolul.

Cu mai multe postări utile și interesante, te aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știi că mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

Cartea anului 2019 pentru mine: „Nesfinții Sfinți” de Arhimandritul Tihon (Șevkunov)

Anna Casian-Musteață

Carte pentru copii: „Ziua în care a fugit Somnul” de Victoria Pătrașcu

Anna Casian-Musteață

„Fericirea trăiește în spații mici” de Dominique Loreau

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....