Sunt MAMĂ
Porția de lectură

36/40: „Acolo unde femeile sunt regi” de Christie Watson

Pentru mine „Acolo unde femeile sunt regi” este cartea lunii august. M-a marcat într-un mare fel și nu cred că voi uita prea curând ceea ce am citit. E o carte profundă, care spune o poveste dureroasă, iar dacă ești mamă, simți această durere și mai mult, deși nu cred că ar exista vreun cititor care ar rămâne rece la un asemenea subiect. E o carte despre dragostea maternă, despre puterea de a fi tare când e vorba despre binele copilului tău, dar și despre iubirea copilărească, dar atât de pură.

***
„Acolo unde femeile sunt regi” spune povestea unui băiat de 7 ani, care a avut o copilărie îngrozitoare alături de mama sa biologică, ferm convinsă că este posedat de un vrăjitor. Această idee i-a transmis-o și băiatului, care încearcă din răsputeri să lupte cu acest demon ce trăiește în interiorul său. De mic este supus diverselor exorcizări, pe toate răbdându-le în liniște. Când mama sa, care e pe punctul de a-și pierde mințile, vrea să îi scoată demonul cu ajutorul unei șurubelnițe, lucrurile iau o altă întorsătură și băiețelul ajunge în grija medicilor, iar ea – la spitalul de boli mintale.

Până la vârsta de 7 ani, copilul ajunge să trăiască în diverse familii, cărora le face mult rău, fiind îndrumat de vrăjitorul din interiorul său. Cu toate astea, asistenții sociali sunt convinși că este un copil bun, care doar are nevoie de mai multă dragoste și afecțiune, motiv pentru care încearcă să-i găsească o familie stabilă. Ajuns în această familie, băiatul cunoaște ce înseamnă dragostea adevărată și încet începe să uite de vrăjitor. Totuși, atunci când mama adoptivă rămâne însărcinată, totul revine, mult mai intens și copilul face lucruri îngrozitoare.

Am și acum un gust amar și o ură de nedescris față de cei care spală creierul oamenilor, folosindu-se de neputința, tristețea, supărările lor. Mai ales că acum, foarte mulți cad în capcana șarlatanilor…

***
E o poveste care vine cu multe lecții de viață: uneori prea multă dragoste face rău celor din jurul nostru; atunci când simți că ai nevoie de ajutorul cuiva, apelează și nu lăsa depresia să te acapareze în ghearele sale; copiii vin în viața noastră atunci când e momentul potrivit; niciodată nu știi ce gânduri poate avea un copil, de aceea supraveghează-l și asigură-te că este întotdeauna bine.

***
Pentru mine cartea asta e una pentru care, dacă vrei să o citești, e nevoie de sânge rece. Nu poți trece ușor peste șocul provocat de unele descrieri, de aceea e foarte important să fie citită de persoanele nu prea sensibile și, mai ales, nu de femeile însărcinate. E o carte plină de durere și de lacrimi. E o carte sfâșietoare, pe care o recomand cu tot dragul celor care preferă povești ce nu te lasă să dormi nopțile.

După ce am citit-o, mi-am zis că nu voi mai aprecia niciodată o carte după titlu și copertă. Credeam că voi citi despre renașterea femeii, despre cât de puternică poate fi, despre cum să te simți regină într-o țară necunoscută. Nu știu… Îmi veneau în minte diverse subiecte, dar niciodată nu m-aș fi gândit la cel abordat de autoare…

Dacă vrei ca și prietenii tăi să afle despre această carte, distribuie articolul, iar eu îți voi rămâne recunoscătoare.

Cu mai multe postări utile și interesante, te aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știi că mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

47/40: „Noi contra voastră” de Fredrik Backman

Anna Casian-Musteață

„Un strop de eternitate” de Jaques Salomé

Anna Casian-Musteață

„Cartea Nunții” de Danion Vasile

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....