Sunt MAMĂ
Porția de lectură

38/40: „Simplitatea contează” de Erin Boyle

Una dintre cele mai inspiraționale cărți citite până în prezent este aceasta – „Simplitatea contează” de Erin Boyle. O carte care ne învață cum să trăim frumos și să ne bucurăm de lucrurile simple din viața noastră. O carte care ne demonstrează că e posibil să fii fericit având puține lucruri și trăind într-o casă minusculă, în care abia de încap doi oameni. E posibil, pentru că viața prinde culoare atunci când știi să pui preț pe ceea ce ai. Asta ne demonstrează și autoarea, care împărtășește în filele acestei cărți experiența sa legată de decorarea locuinței, organizarea lucrurilor și a altor aspecte ale vieții.

Pentru mine a fost o plăcere să citesc această carte și mi-am promis că voi reveni la ea ori de câte ori voi avea nevoie de inspirație și mă voi simți singură. E o carte extraordinară, care vine ca un balsam pe suflet, plină cu ilustrații superbe și sfaturi prețioase.

Cartea cuprinde 9 capitole și toate ne învață, prin experiența autoarei, cum sa organizăm o casă, astfel încât să ne bucurăm de ea, dar și ce putem face pentru a arăta mai multă grijă față de prima noastră casă – corpul: Lucrurile inutile din casă, Simplificarea casei, Organizarea casei, Decorarea casei, Baia și frumusețea, Cum să vă îmbrăcați, Gătit și amuzament, Secretele curățeniei și Cum să trăiți frumos. De aici am învățat și învăț în continuare că și dezordinea poate fi frumoasă, cât de important este să ne planificam meniul, cât de utile sunt ritualurile, cum să facem cumpărături inteligente sau cât de important este pentru noi, dar și pentru mediul înconjurător să folosim totul cât mai natural: mâncare, produse de cosmetică și de curățenie.

Atunci când citești această carte ai impresia că autoarea ți se adresează personal, că îi ești un prieten căruia i se confesează și căruia îi vrea binele, oferindu-i sfaturi. Totul e scris într-un limbaj atât de cald, iar imaginile sunt pur și simplu splendide!

Odată cu această carte am descoperit și contul de Instagram al autoarei Erin Boyle – readtealeaves. Acesta reflectă întru totul ceea ce a expus în carte și ori de câte ori sunt în căutare de inspirație, îi admir fotografiile. În plus, având trei copii, Eryn arată cum trăiește maternitatea și cum se bucură de viață alături de familia sa.

Erin Boyle este scriitoare și fotograf. Tot ea este și autoarea blogului Reading My Tea Leaves. A lucrat ca redactor la Gardenista și a desfășurat proiecte în domeniul reciclării urbane.

Recomand cu drag cartea, care merită pe bună dreptate 5 stele.

Cu mai multe postări utile și interesante, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știți că mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

25/40: „Tu ești numărul 1” de Iuliana Enache

Anna Casian-Musteață

Modul sănătos de alimentație se învață în familie! (Recomandare de carte)

Anna Casian-Musteață

34/40: „Psihogenealogia. Vindecarea rănilor familiale și regăsirea de sine” de Anne Ancelin Schutzenberger

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....