Sunt MAMĂ
Porția de lectură

4/40: „Fata dinainte” de J.P. Delaney

Cum ar fi să trăiești într-o casă în care nu ai voie să aduci lucruri străine, să lași obiectele împrăștiate și să faci ceea ce vrei tu? Nu credeam că e posibil până când nu am citit cartea „Fata dinainte” de J.P.Delaney. Da, e o carte fantastică, dar nu m-aș mira să aflu că undeva există așa ceva – o casă în care poți intra doar dacă ai brățara magică la mână, cu o bucătărie care are aragazul aproape inexistent (o piatră peste care trebuie să îți treci palma pentru a porni focul), cu un duș care se reglează în dependență de temperatura corpului și pe care, dacă vrei să o închiriezi, trebuie să semnezi un contract cu 200 de reguli și să răspunzi la un chestionar cu foarte multe întrebări. Exact așa e casa din această carte. În plus, încă mai ascunde și multe mistere.

Inițial, după ce am citit câteva pagini, credeam că anume casa e și „eroul principal” al cărții, dar nu e așa. Cartea are două personaje principale – Emma și Jane, prima fiind fata dinainte, iar a doua – fata din prezent. Seamănă extrem de mult la exterior, dar sunt foarte diferite ca și caractere. Emma și-a dorit să înceapă o viață nouă alături de iubitul său, iar Jane își dorește o viață diferită după ce a născut o fetiță care a trăit doar câteva clipe. Emma este moartă, iar Jane trăiește și e gata să înfrunte orice pentru a-și reveni. Ce le leagă pe cele două? Faimoasa casă!

În acea casă a trăit Emma, dar a avut un sfârșit tragic, al cărui deznodământ încearcă să îl dezlege Jane. Se spune despre casă că ar fi stranie, mai ales că în ea a murit o femeie, iar Jane vrea sa afle adevărul. În acest drum al căutării îl întâlnește pe Edward, de care se îndrăgostește și căruia îi e gata să-i dăruiască un copil, care se dovedește a fi cu sindromul Down. Căutările sale dau roade, dar e nevoită să treacă prin multe greutăți pentru a dezlega misterul.

Finalul e unul neașteptat și chiar întreaga carte e plină de suspans. Pe parcursul lecturii nu știam la ce să mă aștept când voi întoarce pagina și am citit-o cu mare nerăbdare. Deși e voluminoasă, se citește destul de ușor. 
O recomand cu mare drag, mai ales pentru cei cărora le plac romanele psihologice. E fix ceea ce trebuie!

Dacă îți pare o carte interesantă, distribuie articolul că sa afle și prietenii tăi despre ea.

Cu mai multe postări interesante și utile, te aștept pe pagina de Facebook a blogului. De asemenea, mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, YouTube și Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

„Pasăre cântătoare” de Kathryn Erskine

Anna Casian-Musteață

6/40: „Arta de a pune lucrurile la locul lor” de Dominique Loreau

Anna Casian-Musteață

Carte de citit de Crăciun – „Vine Crăciunul” de Marie Duval și Alain Jost

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....