Sunt MAMĂ
Porția de lectură

4/50 (2021): „Mâini înzestrate” de Ben Carson

Doar recenzii bune am citit despre această carte, așa că a fost prima pe lista de lecturi pentru anul 2020. Am început luna ianuarie cu ea și am citit-o destul de repede, timp de câteva nopți, în timpul sărbătorilor de iarnă. A fost o companie plăcută, mai ales că eu ador biografiile, memoriile, jurnalele. Asta este cartea „Mâini înzestrate” – o biografie a medicului Ben Carson, care își povestește viața cu lux de amănunte, punând un mare accent pe cariera sa.

Mi-a fost destul de interesant să aflu cum a ajuns sus, el fiind un băiețel dintr-o familie cu venituri modeste. Dar pentru că și-a dorit să reușească și să devină cineva, a muncit din greu. E un exemplu de perseverență și curaj, atât copilăria sa, cât și maturitatea. Ben e exemplul de copil care, deși a fost detestat de cei din jur, nu a lăsat ca rasismul să-i dicteze viața, ci a ridicat capul sus și a mers frumos pe calea sa.

Rămas de mic fără tată, acesta a crescut doar cu mama și fratele. A știut ce înseamnă neajunsurile financiare, dar asta nu i-am fost o piedică niciodată. Din contra, a ajuns un neurochirurg renumit și a salvat foarte multe vieți. Mai mult chiar, prin activitatea sa, dar și datorită cărților pe care le-a scris, încurajează tinerii să își urmeze visurile și să muncească pentru ele.

Îmi place foarte mult acest personaj, care a luat în mâini viețile a multor oameni și i-a ajutat să rămână vii, multor copii le-a redat un viitor, chiar dacă medicii nu aveau speranțe. Probabil că așa medici ne lipsesc nouă acum, medici care să treacă peste toate pentru pacienții lor.

Ben Carson este primul medic (de culoare, apropo) care a reușit să separe gemeni siamezi uniți în partea superioară a capului. Descrie în carte totul cu lux de amănunte și, pe lângă descrierile medicinale, spune întâi de toate cum se simte el ca om, apoi ca medic. Spune ce trăiri are, ce temeri. Mi se pare extraordinar!

Recomand cartea cu drag!

Dacă credeți că și prietenii voștri trebuie sa afle despre această carte, vă rog să distribuiți articolul.

Pentru mai multe postări interesante și utile, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. De asemenea, mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

13/40: „Cum să te mântuiești în lumea contemporană”

Anna Casian-Musteață

26/40: „Tentația de a fi fericit” de Lorenzo Marone

Anna Casian-Musteață

„Aventurile Iepurașului Matei” – cea mai frumoasă colecție de cărți cu iepurași

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....