Sunt MAMĂ
Porția de lectură

41/40: „O să te tragă curentu” de Vasi Rădulescu

Trăim într-o lume în care miturile sunt la ordinea zilei. Copilul e încă în burtă – primești diverse sfaturi despre cum și ce trebuie sau nu trebuie să faci (mituri, evident), copilul se naște – sfaturile vin din nou cu duiumul (iarăși mituri, majoritatea), iar apoi, pe parcursul vieții, ajungi să tot fii înconjurat de mituri. Nu fă asta, că ți se va întâmpla cealaltă, nu fă cealaltă, că vei păți asta. Dar despre miturile din domeniul sănătății/medicinei nici nu mai spun. O mulțime! Pe toate le dezbate și combate Vali Rădulescu în cartea sa „O să te tragă curentu”.

Despre curent am auzit încă de mici: închide fereastra – te ia curentu, nu sta la colț, că bate vântul și te trage curentu, dacă te doare măseaua – te-a tras curentu, te doare spatele – e de la curent. Mari bătăi de cap dă curentu ăsta! Știu, mulți dintre noi chiar am pățit-o și, după ce am stat ”în curent”, ne-au apărut diverse probleme de sănătate, însă adevărul e că acestea nu sunt de la curent, ci din cauza neglijenței noastre. Fie nu le-am tratat la timp, fie s-a întâmplat ca tocmai atunci să se dezvolte. Dacă veți citi cartea, cu siguranță veți înțelege la ce mă refer.

Autorul nu combate doar miturile despre curent, ci mult mai multe, care se referă la diverse situații cu care ne confruntăm atunci când mergem la medic sau când apare o situație legată de starea de sănătate. Da, multe mituri sunt răspândite chiar de medici, fie din neștiință, fie din lenea de a studia și de a se informa. Cu siguranță, fiecare dintre noi a întâlnit măcar un medic care a recomandat diverse suplimente, diverse prăfulețe-minune sau aparate care, de fapt, nu oferă nici un rezultat, ci doar golesc buzunarele.

Îmi place că Vasi Rădulescu, fără pic de frică, reușește să îi facă praf pe cei care înșeală oamenii și se îmbogățesc pe spatele celor mai creduli. Atunci când ești bolnav, ai face orice să te însănătoșești, iar șarlatanii profită de asta…

Vasi scrie cu umor, astfel încât această carte se citește foarte ușor. O recomand cu drag!

Dacă credeți că și prietenii voștri trebuie să afle despre ea, voi fi recunoscătoare dacă veți distribui articolul.

Cu mai multe postări utile și interesante, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știți că mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

Cărțile care mă ajută să răspund la întrebările copiilor

Anna Casian-Musteață

9/40: „Tu mi-ai schimbat viața” de Abdel Sellou

Anna Casian-Musteață

11/40: „Uneori câștigi, alteori înveți” de John C. Maxwell

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....