Sunt MAMĂ
Porția de lectură

44/40: „Ghidul familia aproape Zero Deșeuri” de Jeremie Pichon și Benedicte Moret

Recunosc, de când am copii am devenit mult mai conștientă de acțiunile mele în raport cu mediul înconjurător. Am început cu pași mici, iar acum nu pot spune că facem cine știe ce lucruri mari, demne de laudă, însă ne străduim cu toată familia să adoptăm un stil de viață mai prietenos cu natura. Noi, părinții, suntem un exemplu pentru cei mici. Atunci când ne văd că venim de la magazin cu zeci de pungi de plastic, vor considera asta o normalitate. Când văd că în baie avem zeci de recipiente cu produse de îngrijire, vor considera asta o normalitate. Când văd în casă o tonă de obiecte din plastic, vor considera asta o normalitate. Dar nu e! Nu e o normalitate să fim înconjurați de atâta plastic! Nu e o normalitate să mâncăm atâtea alimente pline cu chimicale! Nu e o normalitate să folosim atâtea produse de îngrijire, care nu fac nimic altceva decât să polueze și mai mult mediul și, întâi de toate, ne distrug sănătatea!

Avem o grămadă de informații la un click distanță, dar puțini dintre noi alegem să o și accesăm și să învățăm cum putem fi mai buni. Pentru că DA, asta se învață. Învățăm zi de zi, dacă ne dorim asta, noi reguli de comportament în viața de zi cu zi, pentru a trăi mai bine, într-un mediu curat și sănătos.

Pentru aceia dintre noi care nu vrem să ne informăm de pe bloguri sau siteuri dedicate unei vieți ecologice, există cartea „Ghidul Familia aproape Zero Deșeuri” de Jeremie Pichon și Benedicte Moret. E o carte extraordinară, care ne învață sau, mai bine zis, ne îndrumă pe drumul spre o viață sustenabilă. Scrisă de administratorii blogului famillezerodechet.com, cartea descrie drumul parcurs de aceștia, de la început până în prezent. Mai mult chiar, ei vin cu sfaturi pentru diverse domenii ale vieții, astfel încât să putem aplica zilnic, cu pași mici, diversele acțiuni în acest sens: cumpărături, bucătărie, mobilier, curățenie, igienă personală, cosmetică, îmbrăcăminte, sărbători, gradină, bricolaj. Urmând aceste sfaturi, nu doar că vom scăpa de deșeuri, dar nu vom călca pe aceeași greblă, ci vom evita unele greșeli. Deși, în Republica Moldova e destul de dificil să trăiești fără deșeuri, măcar putem acționa pentru a produce/cumpăra mai puține lucruri care s-ar transforma în deșeuri periculoase pentru noi și planetă.

Autorii cărții ne propun un plan de acțiune detaliat, dar și un set de 10 provocări pentru a începe programul. Astfel, vom ajunge să reducem amprenta ecologică a familiei, vom consuma mai puține substanțe toxice și vom economisi bani.

Îmi place cartea pentru faptul că e scrisă într-un mod accesibil, ca de la prieten la prieten, iar sfaturile pot fi aplicate de oricine, oriunde s-ar afla. O recomand cu drag!

Eu am cumpărat-o de pe elefant.md.

Dacă crezi că trebuie și prietenii tăi să afle despre această carte, distribuie articolul.

Cu mai multe postări utile și interesante, te aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știi că mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

9/40: „Tu mi-ai schimbat viața” de Abdel Sellou

Anna Casian-Musteață

Jolabokaflod sau cum putem transforma Crăciunul într-o sărbătoare a lecturii

Anna Casian-Musteață

„Aventurile Iepurașului Matei” – cea mai frumoasă colecție de cărți cu iepurași

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....