Sunt MAMĂ
Porția de lectură

46/40: „Ceva în apă” de Catherine Steadman

Nu obișnuiesc să am așteptări de la o carte, însă despre „Ceva în apă” am auzit atâtea cuvinte frumoase, încât atunci când am văzut-o pe rafturile bibliotecii, imediat am întins mâna după ea. Când am început însă să o citesc, am rămas dezamăgită. Apoi am citit câteva începuturi de recenzii și am înțeles că nu sunt unica în această situație. Peste tot era menționat că trebuie un pic de răbdare, căci după primele 100 de pagini, nu mai poți lăsa cartea din mână. Și e absolut adevărat, însă nu înțeleg de ce a fost nevoie de tocmai 100 de pagini pentru a ajunge la subiect…

Cartea spune povestea unui cuplu care pleacă în luna de miere în Bora Bora. În primele 100 de pagini se povestește viața lor de până la căsătorie, despre familiile din care provin, despre pregătirile de nuntă, despre joburile lor. Nimic interesant. Un cuplu de oameni obișnuit, cu o viață obișnuită – Erin realizează filme documentare, Mark e investitor bancar. Adevărata aventură începe odată cu plecarea acestora în Bora Bora. De aici cartea te captivează și te ține în suspans până la final.

Acțiunea se desfășoară timp de 3 luni, perioadă în care Erin dă dovadă de din curaj enorm, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Acasă urmează să facă un documentar despre 3 foști pușcăriași, dintre care unul este interlopul Eddie Bishop, iar odată ajunsă în luna de miere, trăiește intens fiecare zi. Astfel, deși are teamă de scufundări, merge cu soțul său în larg. Acolo găsesc o geantă, o comoară mai bine zis, despre care hotărăsc să nu spună nimănui. În altă zi, în timpul unei noi scufundări, descoperă la fundul oceanului un avion în care se află oameni.

Povestea devine și mai intrigantă odată cu hotărârea lor de a pune capăt lunii de miere. Ajunși acasă, încearcă să trăiască de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, însă lucrurile iau o întorsătură la care nimeni nu s-ar fi așteptat.

E o carte plină de suspans, surprize și intensitate, pe care o recomand cu mare drag, mai ales iubitorilor de thrillere psihologice.

Dacă credeți că și prietenii voștri trebuie să afle despre „Ceva în apă”, distribuiți acest articol.

Cu mai multe postări utile și interesante, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știți că mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

Bilanț: Cât și ce am citit în 2020

Anna Casian-Musteață

43/40: „De ziua mamei. O poveste de iubire” de Graham Swift

Anna Casian-Musteață

25/40: „Tu ești numărul 1” de Iuliana Enache

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....