Sunt MAMĂ
Porția de lectură

5/50 (2021): „Părinți de îngeri” de Cristina Costov

Antologia „Părinți de îngeri” a fost pentru mine ca o gură de aer proaspăt într-o zi caniculară. Deși e o carte tristă, mie mi se pare motivațională și înălțătoare. Pentru că, citind despre părinții care și-au pierdut copiii, nu poți să nu îi mulțumești lui Dumnezeu că ești bine și că ai tăi pui sunt bine lângă tine. Știu, sună egoist, dar asta e realitatea. Să nu mă înțelegeți greșit: am empatizat cu fiecare mămică de înger, am plâns chiar la fiecare povestioară, iar asta m-a eliberat. Mai mult chiar, citind despre sistemul medical defect și corupt, cu care s-au confruntat mamele, nu pot să nu fiu recunoscătoare pentru că am întâlnit în calea mea doar medici buni. Dar nu m-am lăsat influențată de cele citite. Nu am lăsat gândurile negative să mă apese. Din contra, am încercat să văd partea pozitivă a acestor povestiri – acum fiecare familie are un înger acolo, sus.

Cartea conține 23 de istorii ale mamelor care și-au pierdut copiii, fie la naștere, fie după câteva zile, săptămâni sau luni, dar toate – din neglijența medicilor. Îmi place că totuși, nu s-a aruncat totul în partea medicilor, ci autoarea a ales să includă și părerea unui specialist – Oxana Țurcanu, medic pediatru, neonatolog. De asemenea, ca o mângâiere pentru mame vine și sfatul preotului Maxim Melinte și al doctorului în psihologie – Aurelia Balan.

Citind această carte am înțeles cât de important este să fim alături de mamele de îngeri. Ele trăiesc chiar lângă noi, își duc greul cum pot, iar din partea noastră au nevoie doar de înțelegere. Nu trebuie să le judecăm. Nu trebuie să le privim diferit. Din contra, cum spunea una dintre mămici, le-am ajuta mult dacă ne-am apropia de ele și le-am asculta povestea. „Avem atâta nevoie de sprijin, de cineva să ne asculte”.

Recomand cartea cu mare drag! Cred că trebuie să o citească fiecare dintre noi, pentru a ști cum să se comporte și ce să vorbesc atunci când cunosc o mamă de înger.

Dacă credeți că și prietenii voștri trebuie sa afle despre această carte, vă rog să distribuiți articolul.

Pentru mai multe postări interesante și utile, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. De asemenea, mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

15/40: „Vulpea argintie” de Antonina Sârbu

Anna Casian-Musteață

9/40: „Tu mi-ai schimbat viața” de Abdel Sellou

Anna Casian-Musteață

42/40: „Ceea ce nu poate fi ascuns” de Agnes Martin-Lugand

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....