Sunt MAMĂ
În lumea jocului

5 idei de jocuri cu umbre

Uneori, când nu mai știm ce jocuri să facem cu copiii, îi lăsăm pe ei să improvizeze, iar noi doar ne bucurăm de ingeniozitatea lor. Zilele astea, ieșind la plimbare și fiind deja plictisiți de discuții, alergări și număratul nourașilor, copiii și-au inventat un nou joc, cu umbre. Ne-am implicat și noi în noua lor activitate și am încercat să le propunem mai multe variante, pe care le-au acceptat cu plăcere.

Iată care sunt cele 5 jocuri cu umbre, pe care le-am făcut de zeci de ori și de care nu ne mai săturăm, căci sunt distractive!

Conturăm umbra

Regula e foarte simplă: copilul își conturează pe pământ umbra, luând o poziție comodă, care să-i permită să facă acest lucru și folosindu-se de o rămurică. E amuzant să-i vezi cum iau cele mai ciudate poziții. 

Învățăm să numărăm

Deși s-au cam plictisit de cifre, atunci când le-am propus copiilor să numere umbrele degețelelor, imediat au și acționat. Le-am arătat, pe rând, câte 1,2-10 degete, iar ei le-au numărat veseli, încercând să ne imite pe noi.

Ghicește pasărea/animalul!

Noi ne distrăm de minune încercând să aranjăm degețelele astfel încât să  obținem tot felul de siluete. Nu prea reușesc să fac fotografii, căci evident, ambele mâini îmi sunt ocupate, dar las aici câteva imagini din care mă inspir. 

Hai să spunem o poveste!

Acesta e jocul preferat al Ceciliei, care este și foarte simplu: fiecare jucător imită un personaj din poveste, încercând să facă umbrele cât mai reale. Ideea este că trebuie foarte bine să te miști, pentru ca umbra să semene cât mai bine cu: lupul, baba, moșneagul, purcelușul sau alți eroi din povești. Este interesant pentru că, atunci când ești în pană de idei, cu puțin ajutor din partea celor mici, pe loc poți transforma jocul cu umbre într-un cinematograf vorbitor.

Prinde umbra!

E un joc bun nu doar pentru copii, dar și pentru maturi, căci te provoacă să alergi, până reușești să prinzi umbra. Cum acest lucru nu e posibil, toți câștigă o doză în plus de sănătate. 

Dacă ți-a plăcut articolul, dă un like paginii de Facebook a blogului și/sau urmărește-mă pe Instagram.

Postat recent

Calendarul nostru de Advent din acest an. Idei de activități pentru întreaga familie

Anna Casian-Musteață

Idei de activități și jocuri de 1 mai

Anna Casian-Musteață

6+4 idei de jocuri cu cartonașe (carduri)

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....