Sunt MAMĂ
În lumea jocului

8 idei de jocuri cu creta pe asfalt

În această vară copiii mei s-au jucat aproape zilnic cu creta colorată pe asfalt. Jocuri simple, improvizate de ei, amintite din copilărie sau inventate de noi. Bănuiesc că i-au atras anume prin faptul că acestea îi motivează să fie inventivi, activi și să își coordoneze motorica. Or, la această vârstă, este foarte important să fie cât mai mult antrenați în activități sportive și încurajați să-și dezvolte abilitățile. În plus, jocurile cu creta sunt și o modalitate destul de interesantă de a aduce un pic de culoare în curtea blocului.

Am adunat aici  câteva dintre acestea, pentru a te motiva și pe tine să procuri de la magazinele de birotică o cutie cu cretă colorată și să o oferi copilului/copiilor tăi, propunându-le jocurile care le fac Cecilia și Stelian sau inventând voi altele. Nu vă veți plictisi nici o secundă!

Bulinele colorate

Se desenează pe asfalt buline mari, de diverse culori, iar copiii trebuie să sară din una în alta, astfel încât să nu iasă din interiorul acestora.

Învățăm figurile geometrice

Îndrumați de mami sau tati, copiii desenează diverse figuri geometrice. Rolul părinților în acest joc este de a-i îndruma să deseneze corect, dar și să învețe denumirile fiecărei figuri.

Figurile se transformă în…

Dupa ce au desenat și însușit bine denumirile figurilor geometrice, lăsându-și imaginația să zboare, copiii le transformă în orice își doresc ei.

Învățăm numărătoarea

Împreună cu părinții, micuții scriu cifrele. Astfel, învață numărătoarea.

Care e numele tău?

Dacă cei mici știu deja să-și scrie numele, îl pot scrie pe asfalt, folosind diverse nuanțe de cretă, dar și „decorându-le” cât mai frumos.

Labirint

Copiilor le plac labirinturile. Desenați-le împreună pe asfalt, folosind cretă colorată!

O călătorie cu balonul cu aer cald

Cei mici desenează pe asfalt un balon mare cu aer cald, dupa care, imaginar, urcă în el și zboară deasupra orașului. Ideea jocului constă în faptul că aceștia trebuie să spună ce obiecte văd de acolo, de sus.

Numărul cu activități

Se desenează pe asfalt un patrat mare, împărțindu-se apoi în patrate mai mici, astfel încât copiii să încapă în el, în picioare. Patratele se numerotează. Pe rând, câte un jucător, își alege un număr, pășește în interiorul pătratului numerotat și un alt jucător îi propune o însărcinare: să sară de 3 ori într-un picior, să bată de 7 ori din palme, să cânte 2 cântece, etc. 

Spor la joacă!

Dacă ți-a plăcut articolul, te invit pe pagina de Facebook a blogului sau/și pe Instagram, unde vin cu multe alte idei frumoase!

Postat recent

Micuții Picasso: 7 idei pentru a-i familiariza pe copii cu lumea picturii

Anna Casian-Musteață

Proiect de reciclare: Confecționăm broască țestoasă din sticlă de plastic

Anna Casian-Musteață

Pas cu pas: puzzle din bețe de lemn de la înghețată

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....