Sunt MAMĂ
În lumea jocului

8 jocuri cu cățeluși pentru copiii de 2+ ani

Suntem în anul câinelui, iar noi am decis să-i dedicăm acestui animăluț mai multe jocuri. Nu că am fi superstițioși sau că am crede în astrologie, calendar și toate astea, dar pentru că Cecilia și Stelian adoră cățelușii, am făcut zilele acestea mai multe activități cu câini. Sunt jocuri simple, dar distractive, care stimulează imaginația copiilor, creativitatea și atenția.

Învățăm totul despre cățeluși Despre cum au învățat copiii mei animalele am scris AICI și AICI, însă anul trecut le-am propus o nouă metodă, care a avut rezultate foarte bune. Despre această metodă am scris AICI. Am adunat toate cărțile în care era scris despre câine, jucăriile-câine și, prin intermediul întrebărilor, am învățat totul despre cățeluș. (Unde trăiește câinele? Cum face câinele? Ce mănâncă un câine? Ce culoare poate avea câinele? De asemenea, le-am povestit despre mai multe rase de câini și cum ar trebui să ne comportăm cu câinii vagabonzi).

Jocuri cu câinișori din lemn Zilele astea am primit un dar foarte frumos – un set de 20 de cățeluși, decorațiuni pentru brad de la EduJoc. Noi nu am pus cățelușii în brad, ci am făcut cu ei activități: i-am numărat, aranjat în grupuri, prins corpul de cap. 

Labirint cu câini Avem o carte cu labirinturi, care le place foarte mult copiilor. Împreună am rezolvat mai multe labirinturi, ajutând cățelușii din imagine să ajungă la destinație. E o activitate care dezvoltă atenția și coordonarea mâinii.

Unde este cățelușul? Pentru a vedea cât de bine recunosc cățelușul, le-am prezentat un desen cu mai multe animale domestice, iar ei au trebuit să ne arate care dintre ele este câinele. Am purtat din nou discuții despre acest animăluț.

Cățelul nu mai are pete Această activitate are scopul de a stimula imaginația și spiritul de observație, dar și de a ajuta copiii să exerseze motorica fină. Condiția e foarte simplă: cățelușul și-a pierdut petele, iar copiii trebuie să le găsească și să i le pună la loc. Din banda maro din partea dreaptă, ei trebuie să rupă cu degețelele bucăți de hârtie și să le lipească pe spatele câinelui. Evident, Cecilia și Stelian nu au respectat condiția, ci i-au desenat pete cu ajutorul creioanelor colorate.

Decupăm, lipim, învățăm Cu ajutorul unei cărți cu abțibilduri am făcut învățarea acestui animăluț mult mai distractivă. Împreună cu copiii am decupat părțile cățelușului, pe care mai apoi le-am lipit în locul cuvenit. Acest joc le dezvoltă atenția și motorica.

Cățelușul 3D Dintr-o carte cu aplicații am decupat un cățeluș, urmând liniile de contur. Respectând indicațiile, am lipit părțile decupate și am obținut un cățeluș 3D. Această activitate dezvoltă motorica și atenția copiilor.

Găsește partea lipsă și perechea cățelușului Într-o altă carte cu activități, am ales doar jocurile cu cățeluși. Astfel, copiii au trebuit să găsească partea lipsă din imaginile cu cățeluși, dar și să găsească perechea acestora.

Copilul tău ce jocuri cu cățeluși preferă?

Pentru a vedea și alte idei de jocuri, te invit să dai un like paginii de Facebook a blogului, dar și să mă urmărești pe Instagram și Pinterest, unde vin și cu alte idei interesante.

Postat recent

Ce activități să faci cu copiii în timpul Orei Pământului

Anna Casian-Musteață

Vara la bunici: Cum să-i oferi copilului tău o vacanță de vară de neuitat, departe de oraș

Anna Casian-Musteață

8 activități distractive cu flori, pe care să le faci cu copiii de Florii

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....