Sunt MAMĂ
Porția de lectură

9/40: „Tu mi-ai schimbat viața” de Abdel Sellou

Auzisem multe despre această carte, dar nu era pe lista cu „cărți de cumpărat”. Totuși, când mi-a dăruit-o soțul la ziua mea de naștere, m-am bucurat mult. În luna februarie i-a venit rândul să fie citită și nu regret că am făcut-o, căci e o carte bună de tot. După lecturare, am vizionat și filmul bazat pe această poveste, dar acesta nu mi-a plăcut foarte mult. Astfel, rămân la ideea că orice carte e mai bună decât filmul turnat pe baza acesteia.

Când am început să citesc cartea nu aveam nici o așteptare. Știam doar că e o carte lăudată, dar cam atât. Recunosc, m-a prins de la primele pagini. Poate și datorită faptului că mie îmi plac biografiile… Cert e că am citit-o foarte repede, pentru că e ușoară, dar face parte din acea categorie de cărți, pe care nu le poți lăsa din mână până la ultima pagină.

Cartea spune povestea a doi bărbați, care și-au schimbat unul altuia viața prin simplul fapt că au fost oamenii potriviți la locul potrivit. Abdel Sellou, autorul cărții, își istorisește copilăria și adolescența, care au fost pline de zbucium și momente de căutare.

Prima parte a cărții e despre Abdel. A doua parte e preferata mea, căci descrie cum acesta l-a întâlnit pe omul care avea să-i schimbe viața radical. Philippe este cel care are nevoie de ajutorul și susținerea lui Abdel, dar și cel care îi oferă cele mai frumoase și importante lecții de viață. Aflat în scaun cu rotile, acesta se vrea îngrijit doar de Abdel, alături de care trăiește momente cu adevărat speciale.

Cartea e scrisă într-o manieră simplă, dar nu simplistă. Fiind o autobiografie, conține o mulțime de detalii despre situația copiilor de culoare din Algeria, dar și despre cum un om îți poate marca în așa fel viața, încât îți descoperă cea mai bună, cea mai umană parte a ta. E o carte despre prietenie și curaj, despre devotament și vindecare, despre speranță și credință.

O recomand cu mare drag!

Dacă vrei ca și prietenii tăi să afle despre această carte, distribuie articolul.

Cu postări interesante și utile, te aștept pe pagina de Facebook a blogului, dar să știi că mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, YouTube, Goodreads și Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

32/40: „Bucuria Ordinii” de Marie Kondo

Anna Casian-Musteață

8/40: „Copiii libertății” de Mark Levy

Anna Casian-Musteață

11/40: „Uneori câștigi, alteori înveți” de John C. Maxwell

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....