Sunt MAMĂ
Copii

Alte 3 filme animate, numai bune de vizionat cu copiii

De-a lungul timpului, v-am tot recomandat filme și desene animate, atât pentru copii, cât și pentru maturi. Nu sunt adepta statului cu orele în fața ecranelor, dar cred că uneori avem nevoie de aceste momente, mai ales când copiii nu mai vor nici joacă, nici îmbrățișări, nici plimbări, ci pur și simplu își doresc să se culcușească sub o pătură călduță și să vizioneze ceva drăguț. Pentru noi „ceva drăguț” înseamnă un film animat sau un desen animat pentru întreaga familie.

De când avem copii, ne-am dat în mintea lor și ne uităm împreună la tot ce ne pare interesant. Așa ajungem să petrecem timp cu ei, dar și să-I supraveghem oarecum, să fim atenți la ce vizionează și la mesajele transmise prin ceea ce văd. Așa le putem răspunde la orice întrebare.

În articolul de azi vă propun alte trei filme animate, pe care le-am vizionat în ultima perioadă și care mi-au plăcut, având în vedere că transmit mesaje pozitive.

Balerina
Filmul prezintă aventura lui Felicie, o tânără orfană care are o singură pasiune: dansul. Alături de Victor, cel mai bun prieten al său care îşi doreşte să devină un inventator renumit, pun la cale un plan extrem de îndrăzneţ pentru a fugi din orfelinat direct la Paris, Oraşul Luminilor şi al tuturor posibilităţilor.

Aventura ambițioasei Félicie începe, așadar, într-un orfelinat dintr-o zonă rurală a Franței și se continuă la Paris, în anul 1882, când putem vedea Turnul Eiffel în construcție și Opera Mare din Paris în toată splendoarea ei. Pentru că devine protejata lui Odette, fostă mare balerină, acum femeie de serviciu la operă, Félicie găsește o cale de a fi acceptată în grupa de începători din care vor fi aleși protagoniștii unui nou spectacol Spărgătorul de nuci. Urmează un carusel al emoțiilor și al antrenamentelor dure de care se ocupă Odette, care vede în mica orfană, plină de viață și de pasiune pentru dans, o învingătoare.

Felicie va trebui să lupte mai mult ca niciodată, să se autodepăşească şi să înveţe din greşeli astfel încât să poată transforma în realitate cel mai nebunesc vis al său… Într-o bună zi va deveni cea mai graţioasă balerină de la Opera din Paris.

Filmul îi învață pe copii să nu renunțe niciodată la visele lor și să lupte pentru realizarea acestora. 

Întors pe dos

La fel ca noi toți, Riley este condusă de emoţiile sale – Bucurie, Frică, Furie, Dezgust şi Tristețe. Emoţiile locuiesc în Headquarters, centrul de control din mintea lui Riley, de unde ele încearcă să o sfătuiască în viaţa de zi cu zi. Pe măsură ce Riley şi emoţiile sale se străduiesc să se adapteze la o nouă viaţă în San Francisco, în Headquarters apare dezordinea. Cu toate că Joy, principala şi cea mai importantă emoţie a lui Riley, încearcă să păstreze o atitudine pozitivă, emoţiile nu cad de acord în privinţa modului cel mai bun de a se descurca într-un oraş, o casă şi o şcoală cu totul noi.

Psihologii l-au aprobat ca fiind unul dintre cele mai potrivite desene pentru a fi privit cu micuții, așa că nu ezita să-l vizionezi și tu cu întreaga familie.

Ups! Am pierdut arca

A venit sfârșitul lumii și s-a dezlănțuit potopul. Din fericire pentru animăluțe, există o arcă, cu ajutorul căreia vor putea să supraviețuiască. Nu însă și Dave și fiul său Finny, cărora nu le este permis să urce pe aceasta pentru că sunt diferiți. Trec împreună prin diverse peripeții, ajungând într-un final să înțeleagă că sunt animale de apă și nu au nevoie de o arcă salvatoare.

Filmul îi învață pe copii să se accepte așa cum sunt și să își folosească ideile și puterile doar pentru a face bine. De asemenea, cei mici sunt învățați să nu renunțe la visurile lor.

Dacă ți-a plăcut această recomandare, nu ezita să distribui articolul, astfel încât să afle și alți părinți despre aceste filme animate.

Te aștept pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde vin zilnic cu postări utile și interesante, dar să știi că mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Alte articole cu idei de desene animate găsești AICI și AICI și AICI și AICI.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Sursa fotografiei principale – Unsplash

Postat recent

Despre educatorii/învățătorii care dau părinților teme pentru acasă

Anna Casian-Musteață

3 jucării de lemn preferate de copiii mei și beneficiile acestora

Anna Casian-Musteață

Cu fetița la ginecolog: UNDE, CÂND, DE CE?

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....