Sunt MAMĂ
Porția de lectură

„Bet și igiena” de Aleix Cabrera și Rosa M. Curto

Uneori e destul de complicat să-i convingem pe copii să-și spele mâinile atunci când vin de afară sau să-și spele dinții. Cu toate acestea, apelăm la mici trucuri și într-un final reușim să-i facem să accepte unele reguli necesare pentru menținerea sănătății.

Mare mi-a fost bucuria când am găsit la bibliotecă una dintre cărțile care m-ar ajuta în acest sens și nu am dat greș atunci când am decis să le citesc copiilor mei din ea.

Este vorba despre „Bet și igiena”, o carte extraordinară, care explică celor mici cât de importantă este igiena.
Cartea povestește istoria spiridușului Bet, căreia nu-i plăcea să se spele. Profitând de faptul că este răcită, aceasta se hotărăște să nu mai facă niciodată baie. În mod ciudat, observă că prietenii ei nu vor să se joace cu ea și nici nu-și poate face prieteni noi din cauza că răspândește un miros foarte urât.  Într-un final, Bet ajunge să îndrăgească baia, dar numai datorită cuiva special, care vrea să organizeze o mare petrecere în cinstea ei.

La sfârșitul cărții, autorii vin cu câteva sfaturi utile despre importanța igienei și cu câteva curiozități.
Prin intermediul poveștii copiii învață să aibă grijă de ei folosindu-se de joc. Ce-ar fi dacă i-am învăța să-și spele dinții în timp ce fredonează o melodie? Sau să le spălăm părul jucându-ne cu spuma? Trebuie să apelăm la aceste mici trucuri și vom ajunge să-i facem pe cei mici să îndrăgească săpunul sau pasta și periuța de dinți.

Cartea „Bet și igiena” de Aleix Cabrera și Rosa M. Curto face parte din seria „Spiridușii și igiena”, iar în colecție mai găsim „Nil și alimentația”, „Mel și sportul” și „Roc și sănătatea”.

Recomand cu drag această carte, pe care o găsești la Librarius! Lectură plăcută!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să afle cât mai mulți părinți despre cartea „Bet și igiena”.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

28/40: „Camera minunilor” de Julien Sandrel

Anna Casian-Musteață

„Rivalitatea dintre frați” – cartea care m-a ajutat să fac pace între copiii mei

Anna Casian-Musteață

12/40: „Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....