Sunt MAMĂ
Confidențe

Când nu mai pot, îi trag un bocet! Și totul revine la normal

Oricât de mult ne-am dori să credem că noi, mamele, le putem face pe toate, nu e deloc așa. Pentru că uneori și bateriile noastre se consumă, suntem cu nervii la pământ și avem nevoie de momente de respiro. Nu suntem atotputernice, dar suntem cele mai bune mame pentru copiii noștri. Iar dacă nu suntem, putem deveni, dacă avem grijă un pic și de noi. Pentru că fericirea familiei depinde de fericirea mamei.

Sunt sigură că nu o singură dată ți s-a întâmplat să simți că nu mai poți, că ai nevoie de o pauză, că nu vrei să vezi pe nimeni. Nici măcar pe soț sau pe copii. E ceva absolut normal. Nu ți se întâmplă numai ție. Suntem muuuuulte în gașca asta, cum s-ar zice.

Eu am momente când simt că-mi ies din minți. Pentru că am atâtea de făcut… Pentru că uneori sunt suprasolicitată la serviciu, am de îndeplinit multe sarcini… Pentru că familia are nevoie de mine: copiii – de mamă, soțul – de soție, mama – de fiică, frații – de soră… Pentru că trebuie să scriu, să filmez, să citesc, să învăț, să am timp și pentru mine. Iar ziua are numai 24 de ore, dintre care numai 14-18 lucrătoare.

Cum să faci față atâtor solicitări? Când te învârtești într-un cerc vicios, ai impresia că nu mai scapi din el. Și continui să faci lucruri care nu-ți plac, iar emoțiile negative se tot adună. Și la un moment dat izbucnești, iar primii care au de suferit sunt cei dragi. Pentru că paharul se umple…

Nu mi se întâmplă des, pentru că am grijă să golesc des paharul, atunci când îl văd aproape plin, dar uneori lucrurile îmi scapă de sub control și apa dă pe dinafară. Ce fac în aceste momente? Iau o pauză și mă deconectez de la tot ce nu-mi aduce bucurie!

Dacă și tu treci prin asemenea momente, cere ajutorul! Oboseala poate aduce dupa sine probleme grave.

Iată ce fac eu când simt că nu mai pot:

  • Plâng. Plânsul mă ajută să mă eliberez de emoțiile negative.
  • Dorm. Somnul întotdeauna e un aliat bun în combaterea oboselii.
  • Scriu. De fiecare dată când îmi aștern gândurile pe foaie, simt ușurare.
  • Citesc. O carte bună mă deconectează de la starea în care mă aflu și mă face să mă simt mai bine.
  • Nu mă conectez la Social Media. Rețelele desocializare sunt vampiri energetici, iar în momentele de oboseală eu nu am nevoie de așa ceva.
  • Fac curat în casă. Această metodă este o bună terapie și mă ajută astfel să fac ordine și în gânduri.
  • Ascult muzică. Muzica întotdeauna mă face să mă simt bine. Mai ales dacă e trupa Hara.
  • Mă rog. Legătura cu Divinitatea este uneori unica care îmi readuce starea de bine.
  • Cer ajutor de la soț. Când nici una din cele menționate mai sus, îl rog pe soț să iasă cu copiii afară pentru câteva ore, ca eu să fiu singură. De asemenea, îmi face masaj, mă relaxez și așa trec emoțiile negative.

Tu cum faci față momentelor solicitante?

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să ajungă la cât mai multe mame, să înțeleagă că nu sunt singure și, dacă au nevoie de o vorbă caldă, eu sunt gata să le-o ofer.

Te aștept și pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde postez zilnic. De asemenea, mă mai găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și Facebook.

Cu căldură, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Ziua în care cineva îți spune cât de mult contează ceea ce faci

Anna Casian-Musteață

Provocările lunii octombrie. Te bagi și tu?

Anna Casian-Musteață

Când eram mici, ne jucat în cimitir, printre morminte. Acum, ne temem de moarte

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....