Sunt MAMĂ
Copii

Când vine Zâna Măseluță?

Ceciliei i-a căzut primul dinte de lapte în decembrie, imediat ce a împlinit 5 ani. Pe mine mă speriase acest lucru, căci nimănui din grupă nu i se mai întâmplase, iar cei cu care vorbeam îmi spuneau că primul dinte trebuie să cadă după vârsta de 7 ani. Pentru a mă liniști și a mă convinge că e totul bine, am cerut sfatul stomatologului ei, dl Nicolae, de la Clinica PetruMed, care ne-a asigurat că e totul în regulă.

Toate bune și frumoase, doar că, încă pe când dintele i se clătina și era entuziasmată de tot acest proces, Cecilia a pomenit de Zâna Măseluță. I-am explicat că de fapt ea nu există și e o invenție, pentru a convinge copiii să li se extragă dintele, iar micuța mi-a spus că știe, dar oricum vrea cadou.

Deci, care-i treaba cu Zâna Măseluță?

  • Tot informându-mă din diverse surse, am aflat că Zâna Măseluță este un personaj magic, care vine noaptea și ia de sub pernă dintele de lapte al copilului, lăsându-i în schimb un cadou.
  • Am mai aflat că ea poate lăsa sub pernă și bani, deși mie nu îmi convine deloc acest obicei.
  • De asemenea, Zâna Măseluță mai poate lăsa și o diplomă pentru micul erou.

Dupa ce ia dintele de lapte de sub pernă, Zâna îl aruncă pe cer și îl transformă în stele. Mi se pare o poveste frumoasă, dar nu-i decât o poveste și cred că trebuie să le explicăm copiilor acest lucru.

În cazul Ceciliei, ea a primit în dar o păpușă și a fost tare fericită, chiar dacă știa că noi i-am pus-o sub pernă. 

Care-i situația la voi cu Zâna Măseluță? Ce știu copiii despre acest obicei? Cum le-ați povestit despre el? Aștept răspunsurile voastre în comentariile la acest articol, căci sunt tare curioasă.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l ca să ajungă la cât mai mulți părinți și să împărtășească și ei din experiența lor.

Vă aștept și pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde sunt mult mai activă. Pe mine mă mai găsiți pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Și eu te iubesc, mama!

Anna Casian-Musteață

Copiii, somnul și luna plină

Anna Casian-Musteață

Cum am ajuns să le oferim copiilor în fiecare vară o vacanță de neuitat la bunici

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....