Sunt MAMĂ
Porția de lectură

Carte de crescut copii și părinți: „Soarele de acadea” de Aurelia Borzin

Ai citit bine titlul! E vorba despre o carte minunată, scrisă de Aurelia Borzin, ilustrată de Stela Damaschin-Popa și dedicată copiilor mici, dar și celor mari, adică părinților. Când am cumpărat-o, nu m-am putut abține și am citit-o mai întâi eu, în drum spre casă, căci prea intrigant era subtitlul – Carte de crescut copii și părinți. Am citit-o apoi copiilor, iar povestirea preferată a Ceciliei este chiar prima – „Soarele de acadea”.

Cartea conține 8 povestiri distractiv-educative, care vin să încurajeze copiii să fie corecți în faptele și vorbele lor, iar pe părinți – să nu uite că cresc copii, care au nevoie de susținere și dragoste, indiferent de boacănele pe care le fac.

Povestirile „Soarele de acadea”, „Savana lui Răzvan”, „Clovnul Căpșună”, „Copilul NU”, „Un copac cât orașul”, „Maniere cu bucluc”, „Gândăcelul zburător”, „În brațele Lunii”, îi transpune pe cei mici  într-o lume doar a lor, uneori prea greu de înțeles pentru noi, adulții.

Dacă ai un copil care mănâncă multe dulciuri, îi este frică de întuneric, nu vrea să se împartă cu ceilalți copii, vrea să se îmbrace doar dupa bunul plac, face des crize de isterie și plâns, nu vrea să meargă la grădiniță, spune minciuni, uită câteodată bunele maniere, atunci această carte e pentru tine și pentru el. Citiți-o fie înainte de somn, fie atunci când revine de la joacă și are nevoie de momente de liniște și discutați despre fiecare povestioară. Astfel, datorită acestora, vei reuși să-ți educi copilul într-un mod distractiv.

„Nu am născocit nimic! Sunt întâmplări pe care le-am trăit aievea alături de copiii mei, fapt pentru care le mulțumesc”, spune autoarea Aurelia Borzin.   Recomand cartea cu drag! Cei mici o vor îndrăgi de la prima lectură!

„Soarele de acadea” se găsește în rețeaua de librării „Pro-NOI” , la un preț de 85 de lei.

Pentru a vedea și alte recomandări, nu ezita să dai un like paginii deFacebook a blogului și să mă urmărești pe Instagram.

Postat recent

„Copiii învață ceea ce trăiesc” de Dorothy Law Nolte și Rachel Harris

Anna Casian-Musteață

„Cartea Nunții” de Danion Vasile

Anna Casian-Musteață

„Căsătorie de plăcere” de Tahar Ben Jelloun

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....