Sunt MAMĂ
Porția de lectură

Carte despre apreciere și armonie: „Obișnuitul Neobișnuit” de Cristina Bujor

Eu am o slăbiciune pentru cărțile pentru copii și am încercat să le insuflu dragostea de lectură și copiilor mei. În lumea asta sunt o mulțime de cărți bune, pe care mi-aș dori să le avem în bibliotecă, dar cum spațiul e limitat, tot ce putem face este să cumpărăm doar cărțile pe care le aleg copiii sau să mergem la bibliotecă, pentru a le împrumuta de acolo.

De mult timp am auzit de o nouă scriitoare de cărți pentru copii. Îi spune Cristina Bujor. Nu am avut însă ocazia să-i citim cărțile, ci doar am ascultat „Ospățul din Savană”, citit de  Elena Grădinaru/ Clounella. Copiilor le-a plăcut mult această poezie, iar când am văzut la bibliotecă una dintre cărțile scrise de Cristina, nu am ezitat să o împrumutăm.
 „Obișnuitul Neobișnuit” este despre cum ar trebui să fim recunoscători pentru fiecare lucru/obiect pe care-l deținem. Pentru că nu toți au această șansă, de a avea acces la apă, la pâine proaspătă, la o pernă caldă sau la o carte bună.

În această carte toate obiectele și ființele dragi prind viață, iar prin intermediul lui Mihnea, care discută cu ele, avem și noi ocazia de a înțelege cât de important este orice lucru și că fiecare are atâta suflet cât pui în el.

Cele 30 de povestioare i-au ținut trezi pe copiii mei vre-o două seri și am observat cum încep să aprecieze mai mult lucrurile pe care le au. Chiar l-am surprins de câteva ori pe Stelian spunându-i mulțumesc pernei, cărții, cănuței.
Eu am citit cartea cu interes și o recomand nu doar copiilor, ci și părinților. Pentru că și noi ar trebui să fim mai conștienți și mai mulțumitori, poate chiar mai grijulii față de lucrurile pe care le posedăm.

Lectură plăcută!

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să afle și prietenii tăi despre „Obișnuitul Neobișnuit” de Cristina Bujor.

Te aștept și pe pagina de Facebook a blogului și pe Instagram, acolo unde vin zilnic cu postări interesante și recomandări utile. De asemenea, mă mai găsești pe Pinterest, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

5/40: „Komayo. Povestea unei gheișe” de Nagai Kafu

Anna Casian-Musteață

3 cărți despre viața de mamă, citite în ultima perioadă

Anna Casian-Musteață

22/40: „Bucuria de a avea totul” de Bonnie Fuller

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....