Sunt MAMĂ
Porția de lectură

Carte pentru copii: „Ziua în care a fugit Somnul” de Victoria Pătrașcu

Dacă aș avea mai mult timp liber, probabil că aș citi multe-multe cărți pentru copii. Pentru că acestea ne duc într-o altă lume și ne învață atâtea lucruri frumoase… La fel e și cu cartea „Ziua în care a fugit somnul” de Victoria Pătrașcu. E de-a dreptul deosebită și copiii mei au rămas fascinați de la prima pagină citită și au insistat să o lecturăm pe toată în aceeași seară, dupa care au încercat să adoarmă repede, ca nu cumva să se supere somnul și să plece de la ei.

Din această carte au aflat că Somnul e mare, rotund și moale ca aluatul de cozonac. Acesta trăiește în lumea dintre Lună și Carul Mare, alături de mama sa, Odihna. Somnul e bun, blând și prietenos. Ne îmbată cu mirosul lui de tei și verbină, ne susură la ureche cântece de leagăn și ne spune povești. Asta dacă nu-l alungăm noi, cu dorințe de genul: ce bine-ar fi să nu dorm, îmi doresc să nu dorm azi…

Prin intermediul acestei povești, autoarea îi învață pe copii cât de prețios e Somnul și cât de bine e că există noaptea, când ne putem odihni pentru a căpăta noi puteri pentru următoarea zi. Cu ajutorul lui Alex și al Anei, micuții au înțelescă trebuie să doarmă pentru a creșe mari și voinici, pentru că altfel vor fi mereu obosiți și nu vor reuși să descopere și să se bucure de lucrurile noi.

Găsesc foarte utilă această carte, mai ales pentru copiii care refuză să doarmă. O recomand cu drag!

Dacă ți-a plăcut această descriere, distribuie articolul ca să afle și alți părinți despre cartea „Ziua în care a fugit somnul” de Victoria Pătrașcu.

Te aștept pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde postez zilnic. De asemenea,mă mai găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Cartea anului 2019 pentru mine: „Nesfinții Sfinți” de Arhimandritul Tihon (Șevkunov)

Anna Casian-Musteață

„Cartea Nunții” de Danion Vasile

Anna Casian-Musteață

40/40: „Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apă” de Cezar Elisei

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....