Sunt MAMĂ
Porția de lectură

Cartea anului 2019 pentru mine: „Nesfinții Sfinți” de Arhimandritul Tihon (Șevkunov)

De câțiva ani tot auzeam vorbindu-se despre această carte, însă fiind scrisă în limba rusă, nici nu visam să o citesc vreodată. Dar iată că am făcut-o, pentru că ea a fost tradusă și publicată în limba română. Deși la noi a ajuns mult mai greu, m-am bucurat mult când mi-a fost împrumutată și în sfârșit am reușit să o citesc și eu din scoarță-n scoarță.

E minunată! E fix cartea de care aveam nevoie la acest final de an. E fix ceea ce ar trebui să citească fiecare om măcar o dată în viață, fie că este sau nu creștin-ortodox.

Cartea povestește viața mai multor călugări care au locuit de-a lungul timpului la mănăstirea „Sfânta Treime” din orașul Peciora, Pskov, dar și în regiunile apropiate acestei localități din Rusia. Prin intermediul acesteia oricine poate cunoaște ce înseamnă să fii un monah, ce reguli implică alegerea acestui drum și, mai ales, ce fel de oameni sunt călugării.

Poate veți crede că e o carte plictisitoare. Nu e deloc așa. E chiar plină de umor și momente hazlii de care nu este scutit un călugăr, iar asta îi dă cărții un farmec aparte. Autorul Tihon Șevkunov povestește inclusiv despre persoana sa, dar asta numai pentru a-i convinge pe cititori că cele povestite sunt cât se poate de reale, căci el însuși a luat parte la ele. Eu am citit cartea ca pe o poveste și cu siguranță aș mai lectura din ea de câteva ori. Nu e o carte pe care ai vrea să o lași repede din mână, ci tot ai citi și ai citi din ea. Oferă lecții de viață, modele de urmat și situații de analizat, motiv pentru care o recomand cu toată încrederea. Sunt sigură că o să-ți placă.

Dacă îți pare o carte interesantă, distribuie acest articol ca să afle și prietenii tăi despre ea.

Pentru mai multe postări utile și interesante, te aștept pe pagina de Facebook a blogului. De asemenea, mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

3/50 (2021): „Enzima miracol” de Dr. Hiromi Shinya

Anna Casian-Musteață

„Fericirea trăiește în spații mici” de Dominique Loreau

Anna Casian-Musteață

20/40: „Războiul care mi-a salvat viața” de Kimbelry Brubaker Bradley

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....