Sunt MAMĂ
Minimalism

Cărți despre ORDINE și AMENAJARE a locuinței, pe care le-am citit și le recomand

Cei care mă cunosc, știu că eu sunt pasionată de amenajări interioare și de ordine. Când spun AMENAJARE mă refer la decorarea locuinței cu bani puțini, în stil minimalist, cu strictul necesar, dar totul cu bun gust și imaginație. Iar ORDINE înseamnă pentru mine curățenie, aerisire, mult spațiu și lucruri puse la locul lor.

Am fost asa de când mă țin minte, dar odată ce mi-am cumpărat casă, am început să învăț și mai mult la acest capitol. Învăț de pe diverse site-uri specializate sau din cărți. Despre site-uri vă voi povesti altă dată, dar azi vreau să vă recomand carți bune, care pe mine m-au inspirat și m-au ajutat să îndrăgesc și mai mult acest subiect.

Iată ce cărți despre ORDINE și AMENAJARE a locuinței recomand:

„Magia Ordinii” de Marie Kondo
A fost prima carte citită de mine la acest subiect și țin minte că mi-a plăcut foarte mult, mai ales că toți povesteau despre ea și despre magia de a avea mereu lucrurile aranjate. Cartea asta m-a ajutat să înțeleg ce înseamnă un spațiu ordonat și permanent curat și chiar mi-a schimbat viața, pentru că de la ea a pornit totul. Impresiile de după lectură le-am scris în acest articol.

„Lagom” de Lola A. Akerstrom
Lagom este un stil de viață care promovează armonia. Datorită acestei cărți am învățat să fac schimbări mici și simple, dar și să mă bucur de ele. De aici am aflat despre sustenabilitate, detalii despre minimalism și despre cum putem avea totul, având exact atât cât trebuie. Mai multe impresii găsiți în acest articol.

„Fericirea trăiește în spații mici” de Dominique Loreau
Declar cu mâna pe inimă – aceasta este cea mai bună carte despre simplitate și armonia spațiului în care locuim. Cred că din ea mi-am făcut cele mai multe notițe pe care chiar le-am aplicat în practică și la ea am revenit ori de câte ori am avut nevoie de inspirație. Cartea asta mi-a confirmat idea pe care o susțineam de mult timp – fericirea trăiește în spații mici, dacă știi cum să ți-o construiești. Despre ea am scris în acest articol.

„Arta de a pune lucrurile la locul lor” de Dominique Loreau
Din această carte am învățat, pas cu pas, cum să aranjez lucruri, să le triez, să îmi împart casa pe zone bine stabilite și să găsesc mobilierul perfect pentru locuință. Ce-i drept, până acum am reușit să-mi mobilez doar bucătăria și biblioteca/biroul, exact așa cum am vrut eu, fără prea multe dulapuri, dar suficiente cât să încapă strict ceea de ce am nevoie. Și este meritul acestei cărți, care a venit în viața mea exact atunci când aveam nevoie de ea. Am primit-o în dar de la elefant.md și a fost, pe bună dreptate, cel mai frumos cadou.

„Mica enciclopedie Hygge” de Meik Wiking
Nu este o carte despre amenajare, deși include și capitole care fac referire la acest subiect. Dar este o carte care nu trebuie să lipsească din nici o casă. De aici am învățat cât de important este să-ți găsești comfortul în propria casă și să ți-o amenajezi astfel încât să te simți bine între cei patru pereți. Impresiile despre carte le-am scris în acest articol.

„Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking
La fel ca Hygge, această carte ne inspiră, ne motivează să ne bucurăm de lucrurile mărunte și să apreciem ceea ce avem, dar mai ales de casa în care trăim. Despre ea am scris în acest articol.

„Bucuria ordinii” de Marie Kondo
Acest ghid ilustrat, cu mesajul „Păstrează ceea ce te face fericit”, a venit ultimul în biblioteca mea. Am început să-l citesc și m-am îndrăgostit de el. Simt că încă mai am multe de învățat la acest capitol, iat „Bucuria ordinii” este ceea de ce am nevoie.

Sunt încă în căutarea cărților bune, care să mă învețe cât mai multe lucruri interesante și utile despre organizarea spațiului și ordine. Abia atunci când voi simți că sunt pregătită în acest domeniu, vă voi arăta cum mi-am amenajat fiecare colțișor din casă, astfel încât eu și familia mea să ne simțim bine. Până atunci, dacă mai cunoașteți și alte cărți, vă rog să mi le recomandați.

Dacă v-a plăcut articolul, ditribuiți-l ca să ajungă și la prietenii voștri. Iar dacă vă doriți aceste cărți, să știți că eu le-am cumpărat de pe elefant.md.

Vă aștept pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde postez zilnic. De asemenea, mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mama de doi!

Postat recent

Advent Calendar 2020: Idei de activități pentru întreaga familie

Anna Casian-Musteață

De ce pentru mine este importantă ORDINEA

Anna Casian-Musteață

Hygge de toamnă: 30 de idei pentru a aduce în casă confortul și liniștea

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....