Sunt MAMĂ
Porția de lectură

Cărți din care copiii învață despre Învierea Domnului și obiceiurile de Paște

Copiii  mei sunt deja suficient de mari pentru a le povesti despre cea mai frumoasă dintre sărbători – Învierea Domnului. Anul trecut am făcut multe activități  de Paște, dar nu au înțeles mare lucru, decât că se vopsesc ouă, se mănâncă cozonaci și noaptea se sfințește pasca. În acest an am început pregătirile imediat ce a început Postul Mare, iar primul lucru care l-am făcut a fost să le povestim/citim despre Înviere, dupa care am făcut diverse activități despre care voi scrie în următoarele articole.

Azi vreau să-ți arăt ce cărți am ales pentru ca Cecilia și Stelian să învețe despre Învierea Domnului.

„Biblia ilustrată pentru copii” de la editura Girasol
Prima și cea mai importantă carte este „Biblia ilustrată pentru copii” (editura Girasol), care include explicații enciclopedice și date istorice. De când o avem în casă, Cecilia ne cere să-i citim zilnic din ea, iar în ultima perioadă i-am citit despre Cina cea de Taină, Prinderea lui Iisus, Iisus în fața Sinedriului, Iisus în fața lui Pilat, Drumul Crucii, Răstignirea și moartea lui Iisus, Punerea în mormânt și învierea lui Iisus și Arătările lui Iisus cel Înviat. Îmi place că în această carte, una de căpătâi pentru fiecare creștin, întâmplările sunt relatate pe scurt și pe înțelesul copiilor. Purtăm zilnic discuții despre ceea ce am citit, iar asta o face și mai interesantă și captivantă. Dacă îți dorești această carte pentru copiii tăi, o găsești la Librarius.

„Evanghelia pentru cei mici” de la editura Viță adevărată
Am cumpărat această cărticică când încă nu aveam copii, căci m-a atras prin ilustrațiile colorate și povestirile scurte. În carte sunt istorisite succint momentele cele mai importante din viața lui Iisus Hristos. Din ea am citit despre Învierea lui Lazăr, Cina cea de Taină, Răstignirea, Femeile-mironosițe și Învierea lui Iisus. Povestioarele scurte și simple sunt pe înțelesul celor mici și provoacă la discuții, căci apar multe întrebări din partea lor. Bănuiesc că „Evanghelia pentru cei mici” se găsește în fiecare biserică.

„Povestirile Îngerului Păzitor despre sărbătorile bisericești” de la editura Viță adevărată
Dupa cum sugerează titlul, cartea istorisește despre cele mai importante sărbători creștine pe care le prăznuiește Biserica noastră.  Prima și cea mai importantă sărbătoare este Sfintele Paști – Învierea Domnului. Din doar două pagini copiii află istoricul, importanța și explicațiile acestei sărbători. Noi am cumpărat cartea de la Catedrala „Schimbarea la Față a Mântuitorului”, dar cred că se găsește și în alte biserici.

„Roua Rugăciunii” de Petru Cliofos
Această carte, care este o binecuvântare pentru suflet mic și mare, include poezii pentru copii pentru fiecare sărbătoare mare bisericească, scrise de Petru Cliofos, însoțite de câteva desene cu tematică  creștină, realizate de copiii din cadrul Școlii de Pictură „Zografos” de pe lângă Parohia Ortodoxă Ghidighici. Despre Paște spune frumos autorul:
Hristos din morți a înviat,
Și lumii viu S-a arătat,
Lumină veșnică aduce
Și-n rai ceresc pe toți conduce.
Devine viu, nemuritor,
Al nostru mare Salvator.
Între popoare împăcare,
În haină nouă îmbrăcare.
Aducem astăzi mulțumire,
Primim din ceruri nemurire,
Credința vie o dorim,
Cu Domnul nostru să trăim.

Dacă îți dorești această carte, o găsești la autor sau la Biserica Ghidighici.

„Paște fericit, Matei!” de Brigitte Weninger și Eve Tharlet de la editura Nemi
Avem mai multe cărți cu aventurile iepurașului Matei, dar „Paște fericit, Matei!” este cea mai potrivită pentru a o citi copiilor în preajma acestei sărbători. Cartea relatează povestea lui Matei, un iepuraș tare haios, care află că Iepurașul de Paște aduce ouă vopsite și daruri copiilor. Acesta, împreună cu frații săi, pornește în căutarea iepurașului, dar pentru că nu-l găsesc, hotărăște să fie el cel care le va face o surpriză. Copiilor le place mult această carte, care îi învață să fie mai buni, mai darnici și să facă surprize celor din jur. Cecilia și Stelian așteaptă cu nerăbdare Paștele, inclusiv pentru a primi cadouri. Cartea o găsești pe elefant.md.

Mai citim adesea și din aceste cărțulii:

Pentru a vedea ce activități legate de Paște facem noi, urmărește pe blog rubrica VINE PAȘTELE. Iar pentru mai multe idei de jocuri, te invit să apreciezi cu un like pagina de Facebook a blogului sau să mă urmărești pe Instagram și Pinterest.

Postat recent

Cărțile cu Peppa Pig – un cadou deosebit pentru copii

Anna Casian-Musteață

„Medicină, nutriție și bună dispoziție” de Dr. Simona Tivadar

Anna Casian-Musteață

24/40: „Fetița cu ochi albaștri” de Michel Bussi

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....