Sunt MAMĂ
Confidențe

Ce am învățat la întâlnirea cu psihosociologul francez Jacques Salomé

În această săptămână am participat la un eveniment tare frumos și cald. Dupa zile grele și zbuciumate, acest eveniment a fost pentru mine ca o gură de aer proaspăt și trebuie să recunosc, e primul eveniment la care am plâns. Pentru că m-am recunoscut în absolut toate situațiile redate și explicate în cadrul seminarului „Cum să grădinărim relațiile de cuplu”.

Numele lui Jacques Salomé l-am auzit în urmă cu câțiva ani, atunci când am citit cartea „Mami, tati, mă auziți?”. Am citit-o și am uitat acest nume. Cu câteva săptămâni în urmă, când am aflat că Jacques Salomé vine la Chișinău, unde va lansa cea mai recentă carte a sa „Un strop de eternitate”, mi-am zis că trebuie neapărat să-l cunosc. Cu ajutorul unui search pe Google, am aflat că el este autorul a peste 70 de cărți, multe dintre ele fiind traduse și în limba română.

În cadrul evenimentului de lansare, psihosociologul francez a venit însoțit de soția  Valeria, cea care este vocea sa, el neputând vorbi, din cauza unui accident vascular cerebral. Chiar dacă Jacques Salomé nu a scos nici un cuvânt pe parcursul celor două ore, cu toții l-am simțit de parcă ar fi vorbit cu noi. E un om atât de calm, cu un zâmbet atât de senin și cald…

Pe parcursul evenimentului mi-am făcut notițe, căci am aflat tare multe lucruri interesante, Valeria venind cu sfaturi utile pentru a avea o relație plăcută cu cei din jurul nostru.

  • Pentru a-i înțelege pe oameni, trebuie să simțim și să auzim dincolo de cuvinte.
  • Dacă gândim frumos, vom primi frumos.
  • Să cerem lucruri clare dacă ne dorim să primim răspunsuri clare.
  • Cea mai importantă relație e cea cu noi înșine.  Să avem mare grijă de ea!
  • Cum să fim autentici? Să fim noi înșine!
  • Să nu ne lăsăm definiți de ceilalți. Suntem ceea ce suntem, nu ceea ce ne văd alții.
  • Să intrăm în inimile noastre, nu să ieșim din ele. Să mergem la întâlnire cu noi înșine!
  • Să vorbim întotdeauna despre noi, nu despre cei care nu sunt pezenți în conversație.
  • Bolile noastre sunt rezultatul mesajelor negative pe care le primim.
  • Nu mai avem timp să fim mămici. Suntem mame, iar copiii noștri nu ne mai regăsesc.

Jacques Salomé este fondatorul metodei Espere, un nou fel de comunicare, ce ne ajută să avem relații bune cu ceilalți și cu noi înșine. Aplicând această metodă, putem dobândi mai multă încredere și vom avea mai multă energie și poftă de viață; vom recăpăta stima, iubirea de sine și pofta de viață; în relația de cuplu vom putea regăsi acea armonie de la începutul relației și vom exersa cum să vorbim pentru a construi o relație care va trece proba timpului; în relația cu copilul vom descoperi cum să-l susținem pentru a deveni un viitor adult independent, capabil să își realizeze întregul potențial; de asemenea, vom învăța cum să facem față provocărilor lansate zi de zi de copil.

Eu mi-am promis că voi citi toate cărțile scrise de Jacques Salomé și sper că, începând cu 2019, voi lucra intens la îndeplinirea acestui scop. De asemenea, vreau să învăț mai multe despre metoda Espere.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să afle și alții despre cum a fost la seminarul Cum să grădinărim relațiile de cuplu”.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Foto – Misiunea Socială „Diaconia”, organizatorii evenimentului

Postat recent

Tu cui dai energia ta pozitivă?

Anna Casian-Musteață

Există viață și #FărăZahăr

Anna Casian-Musteață

Motivele mele de fericire

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....