Sunt MAMĂ
Copii

Ce cadouri le-am cumpărat copiilor mei de Ziua Copiilor: jocuri de societate, carduri și cărți

Anul acesta Ziua Copiilor a venit mai devreme pentru copiii mei, asta deoarece comanda de la Elefant.md a venit cu câteva zile înainte de 1 iunie. Și dacă tot avem această diferență de 5 zile, am hotărât să vă arăt și vouă, cititorilor, cu ce am decis să îi surprind. Comanda am plasat-o pe 20 mai și pe 26 deja ajunsese. Rapid și, cel mai important, la un preț convenabil, căci am profitat de reducerile oferite.

Am ales cărți, carduri și game board-uri, căci asta e ceea ce îi pasionează la moment. Cărțile sunt pentru serile de lectură, când ne vom așeza cu toții în pat și vom citi povești. Cardurile le-am cumpărat pentru că se pot juca în doi cu ele  și sunt ideale pentru momentele în care noi, părinții, suntem ocupați. Iar game board-urile sunt extraordinare pentru atunci când vrem să petrecem timp în familie sau atunci când avem oaspeți.

Mă bate gândul să merg și în magazinul fizic Elefant, să aleg și de acolo câteva jocuri, căci au o mulțime și nu e nevoie să aștept câteva zile pentru livrare. Voi puteți face la fel, dacă vă doriți să-i surprindeți pe cei mici de Ziua Copiilor. Mai ales că acum sunt reduceri și pentru cărțile, jocurile și jucăriile din magazin.

Să vă povestesc mai multe despre ce am cumpărat, mai ales că deja am reușim să testăm jocurile.

Carduri Montessori „Urme de animale”

Am decis să aleg acest set de carduri pentru că acum copiii sunt pasionați de animale și mi s-au părut destul de interesante, mai ales că sunt carduri de asociere, pe care ei le adoră. Copiii trebuie să găsească animalul și urma care îi aparține, iar pentru acest set sunt propuse 9 variante de joc.

Carduri cu Frozen și Transformers

Nu cred că există copii care nu știu de Frozen sau de Transformers. Ei bine, ai mei sunt pasionați de aceste personaje și și-au dorit de mult cărți, caiete și carduri cu ele. Sunt și ele cărți de joc de asociere, iar pentru setul cu Frozen există două variante de joc. Sunt recomandate copiilor de la 4+ ani.

Jocul magnetic „Călătorie cu avioane”

Este un joc ideal pentru călătorii și nu numai. Acesta conține 4 avioane magnetice, un zar, un cadran și o tablă de joc magnetică, fiind potrivit pentru 2-4 jucători. Jucătorii trebuie să „lupte” pentru a ajunge la destinație, iar primul care călătorește în jurul lumii este declarat câștigător. Mie îmi place acest joc pentru că este compact și încape în orice gentuță. Îl putem lua cu noi în călătorii lungi, la pădure, la bunici, oriunde.

150 de jocuri de societate

Vă imaginați? 150 de jocuri într-o singură cutie! Când am văzut aceste jocuri, le-am comandat imediat, căci eram convinsă că o să placă nu doar copiilor mei, ci și nouă, maturilor. Această cutie conține jocuri pentru tabla de table, jocuri cu tabla de moară, jocuri pe tabla de damă, jocuri de cărți, trucuri magice cu cărți și jocuri cu zar. Pentru fiecare din cele 150 de jocuri există un manual cu instrucțiuni. Sunt potrivite pentru 2-8  jucători, cu vârsta de peste 5 ani.

„Nu te supăra, frate”

Este un joc marcă înregistrată Noriel, care mi-a atras atenția prin titlu. M-am gândit că atunci când îl vor juca, ambii copii vor învăța cum să gestioneze conflictele și să nu se supere la fiecare pas. Dacă aveți doi sau mai mulți copii, sunt sigură că vă e cunoscută situația. Jocul conține o tablă, un zar și 16 pioni, este indicat pentru 2-4 jucători, cu vârsta de 3+ ani și copiii mei sunt tare entuziasmați de el.

Carte „Învăț să citesc Corbul și vulpea”

Cecilia va merge la toamnă în clasa întâi. Respectiv, ea deja citește. Dar Stelian încearcă și el să lege cuvintele în propoziții, de aceea această carte este potrivită pentru ambii. Aceasta conține o listă cu cuvinte scrise cu majusculă, pe care copiii trebuie să le citească înainte de a începe cartea. Apoi, au o coală cu autocolante, pe care trebuie să le lipească în dreptul fiecărui cuvânt. Așa, prin joacă, vor descoperi 30 de cuvinte ilustrate. Textul fabulei este prezentat în două variante: cu majuscule și imagini ajutătoare, dar și cu litere mari și mici de tipar. Evident, textul e însoțit de imagini atrăgătoare și colorate.

Cartea „Când mă fac mare” de Ioana Chicet-Macoveiciuc

Cărțile Ioanei Chicet-Macoveiciuc sunt preferatele copiilor mei. Pentru că nu le avem încă pe toate în colecție, am decis să le mai cumpăr una, dacă tot e Ziua Copiilor. Am optat pentru „Când mă fac mare”, deoarece mi-a plăcut mult descrierea: este o carte despre principii de viață, meserii, ecologie și campanii de caritate. Dacă vreți să faceți copiilor cărți cadou, le recomand cu drag pe cele ale Ioanei.

Asta e ceea ce am cumpărat copiilor și tare s-au mai bucurat de aceste cadouri. Ei nici habar n-au că de Ziua Copiilor urmează să mai primească în dar câteva cărți și jocuri, pe care le voi cumpăra din magazinul Elefant.

Dacă vreți și voi jocurile pe care le avem noi, le găsiți fie pe elefant.md sau în magazinul de pe strada Bd. Grigore Vieru, Nr. 9 (Hotel Turist), Chișinău.

Iar dacă găsiți acest articol util, distribuiți-l ca să afle și alți părinți despre el.

Pentru mai multe postări utile și interesante, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știți că mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

Igiena intimă la fetițe: Folosim sau nu un gel special? EXPERIENȚA noastră

Anna Casian-Musteață

Motive pentru care copiii așteaptă primăvara

Anna Casian-Musteață

Dacă nu-mi duc copilul la diverse activități suplimentare, e mai puțin copil?

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....