Sunt MAMĂ
Copii

Ce facem anul acesta de Ziua Copiilor? 5 idei propuse de copiii mei

Anul acesta 1 iunie va fi în zi de luni, zi de lucru pentru majoritatea părinților. Cu toate acestea, faptul că vom lucra, nu ne împiedică să le organizăm copiilor o zi de neuitat, astfel încât să simtă că e ziua lor. Chiar dacă noi petrecem suficient de mult timp împreună și în celelalte zile ale anului, ei oarecum așteaptă Ziua Copiilor pentru că știu că va fi una mai altfel decât celelalte. Astfel, i-am întrebat cum ar vrea să petrecem această zi și vreau să împart cu voi răspunsurile și ideile lor, în speranța că vă vom inspira să petreceți mai frumos 1 iunie.

1.Vom pregăti un mic dejun delicios

Copiii mei adoră pâine prăjită în ou. Dar pentru că le oferim cam rar  acest deliciu, își doresc ca de Ziua Copiilor să mănânce la micul dejun pâine prăjită în ou. Noi obișnuim dimineața să bem ceai și să mâncăm terci de ovăz, așa că va fi nelipsit, doar că de data asta au rugat să le aranjăm terciul în farfurie în formă de cifra 1.

2.Vom merge la Grădina Botanică

Dacă nu va ploua, cu siguranță le vom îndeplini dorința și-i vom duce la Grădina Botanică.  Nu am mai fost acolo de luni bune și chiar îmi e și mie dor de o plimbare pe malul lacurilor. Noi adorăm plimbările, iar 1 iunie va fi momentul potrivit pentru a petrece timp activ împreună cu copiii.

3.Vom juca jocuri de societate

Nimic deosebit, căci noi le jucăm practic zilnic, dar dacă așa au decis copii, nu vom putea trece peste acest obicei. Jocuri faine de societate am cumpărat de pe elefant, iar în acest articol am povestit mai multe despre ele.

4.Vom organiza o discotecă

Adorăm dansul! De ceva timp, obișnuim să dansăm zilnic, iar când îl văd pe soț dansând cu Cecilia, mă topesc. Probabil la discoteca noastră improvizată vor dansa tot numai în doi, iar eu și Stelian îi vom admira. Sau poate nu?

5.Lectură la lumina candelei

În fiecare seară, înainte de culcare, obișnuim să le citim copiilor. Azi mi-au spus că pe 1 iunie le vom citi toate cărțile pe care le vor alege ei din bibliotecă. Nu vom avea încotro.

Cam așa ne vom răsfăța noi copiii de ziua lor. Până la urmă, ei nu au nevoie de jucării scumpe sau mai știu eu ce. Deja m-am convins de asta în cei 6 ani de când sunt părinte. Ei au nevoie de timp petrecut cu noi, de dragoste și de siguranță. Asta le vom oferi! Și nu doar pe 1 iunie, ci în fiecare zi!

Voi cum veți petrece Ziua Copilului?

Dacă găsiți util acest articol, distribuiți-l ca să ajungă și la prietenii voștri.

Pentru mai multe postări utile și interesante, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știți că mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

Dacă nu-mi duc copilul la diverse activități suplimentare, e mai puțin copil?

Anna Casian-Musteață

I-au scris Moșului scrisoare!

Anna Casian-Musteață

Încălțatul șosetelor – primul pas pentru a-l învăța pe cel mic să se îmbrace/dezbrace singur

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....