Sunt MAMĂ
Învingem Cancerul

Ce s-a mai îngrășat copilul tău!

În ultimele luni, cea mai frecventă întrebare pe care am auzit-o (în afară de: cum se simte Stelian?) a fost: de ce s-a îngrășat așa mult Stelian?  El de la naștere a avut o greutate mică și a fost destul de slăbuț, iar când am observat că se îngrașă în ultima perioadă, eu chiar m-am bucurat. Am încercat să văd partea plină a paharului.

Însă care este adevărul? De ce el s-a îngrășat atât de mult? Ei bine, el nu s-a îngrășat, ci mai mult „s-a umflat”, dacă pot spune așa. Citostaticele care i-au fost administrate, pe lângă faptul că distrug celulele canceroase, mai au și efecte adverse, distrugându-le în primul rând și pe cele sănătoase. Astfel, imunitatea scade, rezultatele analizelor de sânge sunt tot mai „rele” și e nevoie de administrat hormonale. Acestea provoacă un dezechilibru în organism, care duce inclusiv la îngrășare.

Data viitoare când vezi o persoană mai plinuță, nu te grăbi s-o judeci și s-o întrebi dacă-i place mâncărica. S-ar putea să fie așa tocmai din cauza terapiei hormonale…

Pentru a vedea și alte articole din categoria „Învingem cancerul”, te invit să dai un like paginii de Facebook a blogului.

Foto: Pavel Curagău

Postat recent

Cum îi fac mai ușoară băiețelului meu șederea în spital

Anna Casian-Musteață

2018 – anul în care…

Anna Casian-Musteață

„Învingem cancerul” împreună!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....