Sunt MAMĂ
Porția de lectură

„Cel mai bogat om din Babilon” de George S. Clason

Dacă sunteți în căutarea unei cărți de educație financiară, să știți că citiți articolul potrivit! Azi vreau să vă povestesc despre o carte, care mi-a schimbat viziunea despre bani. Citind „Cel mai bogat om din Babilon”, am înțeles că banii sunt mai mult decât o sursă de existență. Banii aduc fericirea, cu siguranță. De ce zic așa? Aflați din acest articol!

Mulți cred că a fi bogat este predestinat doar anumitor persoane. Total greșit! Orice om poate fi bogat, poate avea banii care să-i asigure o viață îndestulată, dacă urmează câteva reguli, expuse în această carte. Secretul constă în multă muncă și, din banii câștigați, 10% să fie puse deoparte. Aceste 10% reprezintă comoara care trebuie înmulțită astfel încât să devină și mai mare. Aurul despre care scrie autorul sunt banii din zilele noastre, iar regulile sunt valabile nu doar în timpul existenței Babilonului, ci și în prezent, și în viitor.

Cele șapte leacuri împotriva sărăciei
Oricine poate deveni bogat (cum vede fiecare bogăția, e altă discuție), dar pentru asta trebuie să urce câteva trepte. Autorul explică pe înțelesul tuturor aceste reguli și, conform mărturiilor din carte, cel care le urmează, nu poate rămâne sărac.
1.Începeți să vă umpleți punga cu aur!
2.Controlați-vă cheltuielile!
3.Înmulțiți-vă aurul pus deoparte!
4.Aveți grijă să nu vă pierdeți comorile!
5.Transformați-vă căminul într-o investiție profitabilă!
6.Asigurați-vă un venit pentru viitor!
7.Perfecționați-vă talentul de a câștiga!
Îmi place mult această carte pentru că autorul insistă pe ideea că prin multă muncă se poate obține orice: bani, casă, familie, faimă etc, și numai oamenii de acțiune sunt cei care se bucură de succes.

Cele 5 legi ale aurului
1.Aurul se revarsă cu dărnicie asupra celui care pune deoparte nu mai puţin de o zecime din câştigul său pentru a crea o avere considerabilă nu numai pentru viitorul său, dar şi pentru cel al familiei sale.
2.Aurul lucrează cu sârg în folosul stăpânului său înţelept, care ştie cum să-l administreze într-un mod profitabil, astfel încât acesta se înmulţeşte precum se înmulţesc animalele pe câmpii.
3.Aurul cere protecţia unui stăpân prevăzător care îl investeşte numai sub stricta supraveghere a unor oameni înţelepţi, ce ştiu cum să-l administreze.
4.Aurul zboară printre degetele celui care îl investeşte în afaceri sau în obiective cu care nu este prea bine familiarizat sau care nu se bucură de aprobarea înţelepţilor în acest domeniu.
5.Aurul fuge din calea celui care urmează sfaturile înşelătoare ale escrocilor şi şarlatanilor sau din calea celui care îl investeşte în dorinţe nechibzuite şi aventuroase.

În continuare, aflăm povestea cămătarului din Babilon, a negustorului de cămile și a celui mai norocos om. Ambii ne oferă lecții importante și exemple demne de urmat, insistând pe faptul că „Dacă ai o voință de fier, descoperi în cele din urmă drumul pe care vrei să-l urmezi”.

Recomand cartea, mai ales pentru cei care își doresc o altfel de lectură, ușoară, dar din care să învețe ceva util. O găsiți pe elefant.md!

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l ca să afle cât mai mulți oameni despre această carte.

Vă aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsiți pe Instagram, Youtube,Pinterest și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Advent Calendar 2019: 24 de cărți, numai bune de citit în luna decembrie

Anna Casian-Musteață

Carte pentru copii: „Călătorie printre ierburi și lumină” de Iulia Iordan

Anna Casian-Musteață

13/40: „Cum să te mântuiești în lumea contemporană”

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....