Sunt MAMĂ
Mame ca tine

Copiii – exponate și mamele – modele

Copiii au nevoie de socializare, de alți copii, de experiențe noi, de pericole mici pentru a ști să le facă față celor mari atunci când vor crește, de încercări și greșeli pentru care să nu fie pedepsiți. Copiii nu au nevoie de limite la tot pasul, de nu-fa-asta, nu-pune-mana-ca-e-murdar, nu-ai-voie-acolo, prostule-ce-esti, vei-creste-un-idiot sau multe altele de genul acesta. Copiii au nevoie de iubire, înțelegere și susținere din partea părinților.

Cunosc o mulțime de părinți care nu le permit copiilor să se joace cu cineva la teren, să urce pe tobogane, să se dea în leagăne, să alerge prin ploaie, să se joace în glod, să… puteți continua voi, căci știu că aveți și voi așa exemple. Îi îmbrăca frumos și îi scot chipurile la plimbare, dar de fapt îi scot la expoziție, nu la explorare. Acești părinți au siguranța că ai lor copii vor crește super-curați, super-grijulii, super-atenți, dar nu e deloc așa. Vor crește niște maturi care nu vor ști să se descurce în viață, când vor da de greu vor fugi sau vor da vina pe alții și vor aștepta să le rezolve altcineva problemele. Mie mi-i milă de acești copii, dar și mai milă îmi e de părinți, care cresc niște plante ofilite, care nu îndrăznesc să viseze și să spere la ceva măreț.

Credeți că nu există astfel de părinți, mai ales mame? Priviți în jur și le veți depista. De obicei, ies la terenul de joc sau în parc îmbrăcate ca pe podium, machiate vizibil, nu prea discută cu nimeni și privesc de sus la ceilalți părinți. Iar copii – îmbrăcați și ei frumos, dar cu o față supărată, căci iubita lor mămică nu le permite să se joace, să descopere, să interacționeze cu alți copii…

Mie tare îmi place să le provoc pe aceste mame și să îi invit tocmai pe copiii lor să se joace cu ai mei. Sunt privită cu ură, dar măcar știu că am făcut așa un copil fericit, care măcar pentru câteva minute se simte liber, chiar dacă aleargă la tot pasul la mămica să o întrebe dacă are voie să facă asta sau cealaltă…

Dacă credeți că și prietenii voștri trebuie să citească acest articol, distribuiți articolul ca să ajungă și la ei.

Cu mai multe postări utile și interesante, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știți că mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Sursa foto – Unsplash

Postat recent

ALĂPTAREA în Republica Moldova. Părerea mea

Anna Casian-Musteață

Ce s-a aflat în bagajul meu de maternitate

Anna Casian-Musteață

Tu de câte ori ți-ai cerut iertare de la copilul tău?

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....