Sunt MAMĂ
Despre mine

Cum a fost pentru mine vara 2018

Vara care a trecut a fost  una dintre cele mai frumoase veri din viața mea de adult. Pe lângă faptul că m-am redescoperit și am reușit să fac multe lucruri care să-mi asigure o stare interioară de bine, vestea că Stelian a învins cancerul, face din această vară una deosebită. Cu ajutorul medicilor, a gândurilor bune venite de la oamenii din jur și cu credința că va fi totul bine, noi am reușit. 

  • A fost o vară frumoasă, plină de experiențe noi și momente de neuitat. 
  • A fost o vară cu multe lecții, cu urcușuri, dar și coborâșuri, din care am ieșit cu bine. 
  • A fost o vară cu provocări, cu liniște și cu mult zgomot, cu lacrimi, cu multe zâmbete și cu oameni dragi alături. 
  • A fost o vară în care am învățat multe și am crescut alături de copiii mei.


Am învățat să nu mai strig la copii

Îndată ce am fost externați din spital și am făcut toate investigațiile, am mers într-o scurtă vacanță în sat, acolo unde mi-am resetat prioritățile, mi-am făcut ordine în gânduri și mi-am promis  că voi fi o mamă mai bună pentru copiii mei. Dacă privesc în urmă, pot spune că mi-a reușit acest obiectiv. Deși mai am mult de lucru la acest capitol, sunt mândră de mine că nu mai strig atât de mult la copii și petrec mai mult timp cu ei, chiar dacă am foarte mult de lucru. Nu știu cum reușesc, dar în această vară am început să găsesc un echilibru între muncă și familie.

Am învățat să iau mici (sau mari) pauze de la online
Eu, care stăteam zilnic pe rețelele de socializare, mi-am programat timpul în așa fel încât să nu mai depind atât de mult de online. Având un job (de acasă) care presupune comunicare în online, am început să lucrez în prima parte a zilei, iar în cealaltă perioadă să ies de pe orice rețea. În plus, duminicile le-am dedicat familiei și am lăsat deoparte telefonul și calculatorul.

Am stat mai mult timp cu mine însumi
Pentru că am un soț înțelegător, în majoritatea serilor de vară ieșea afară cu copiii, iar eu rămâneam acasă și mă odihneam în liniște. Aveam timp pentru mine, pentru lectură, pentru admirat apus și băut un ceai în singurătate. Da, mie îmi place singurătatea, iar soțul meu a înțeles asta din primele zile în care m-a cunoscut și îmi respectă nevoia de a fi uneori singură.

Am citit mai mult
În această vară am avut mai mult timp pentru marea mea pasiune – lectura. Poate pentru cineva nu e o performanță să citească 3 cărți timp de o lună, dar pentru mine este și mă simt mândră că am reușit să citesc numai în luna august 895 de pagini. Am numărat paginile pentru că am vrut să văd cum stau la acest capitol. Astfel, am văzut că citesc cam 10 pagini pe zi și mi-am propus ca în toamna aceasta să măresc numărul acestora.

Am început să fac sport
De câteva ori am alergat, iar zilnic am început să fac exerciții. Nu fac acest lucru neapărat poentru a da jos kilograme, ci pentru a mă simți eu bine în corpul meu.

Am privit mai multe filme
Datorită deciziei de a petrece duminicile în familie, am reușit să privim mai multe filme. Am vizionat desene animate pentru copii, iar atunci când Cecilia și Stelian au fost plecați la bunici, în doi am privit „La vita e bella!”, „Tully” și „Three billboards outside ebbing, Missouri”.

Am descoperit locuri noi în țara noastră
Ne place să călătorim. Nu avem automobil personal, dar călătorim cu microbusul sau cu mașina fratelui și a cumătrilor. Împreună am descoperit în această vară mai multe locuri din Moldova: Cetatea Sorocii, Mănăstirea Cosăuți, Lumânarea Recunoștinței, OrheiLand, orașul Rîșcani. Urmează alte călătorii despre care voi scrie neapărat pe blog.

Am avut timp pentru noi doi
De când au apărut copiii, eu și soțul le acordăm lor majoritatea timpului. Însă în vacanța de iarnă și în cea de vară, ducem copiii la bunici pentru câteva zile, iar noi rămânem în doi. La fel am făcut și în această vară. Deși am avut pentru noi doar 3 zile, am reușit să discutăm, să ne facem planuri, să luăm unele decizii și să petrecem timpul împreună. Pentru că, dupa ce copiii vor crește și vor pleca, noi tot în doi vom rămâne și ar fi păcat ca, dupa o viață trăită împreună, să privim unul la celălalt ca la un străin…

Vara ta cum a fost? Ai reușit să faci un bilanț al lucrurilor care ți s-au întâmplat?

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook!

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Sursa foto – Unsplash

Postat recent

30 de lucruri pe care nu le cunoașteți despre mine

Anna Casian-Musteață

Ce-mi doresc de la 2020: planuri, dorințe, rezoluții

Anna Casian-Musteață

30 de lecții învățate până la 30 de ani

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....