Sunt MAMĂ
Parteneriat

Cum am început să învăț limba engleză la 30 de ani și ce școală am ales

De mică, de pe când mă uitam la ProTV și TVR la filmele americane, admiram actorii nu pentru rol, ci pentru faptul că vorbesc engleza. Mi se părea că ei sunt undeva sus și au acces la o limbă care nouă, muritorilor de rând, ne este interzisă. Prin clasa a 5-a am început să merg la lecții particulare de engleză, dar cum profesoara nu prea avea mare experiență, rezultatul a fost un eșec. În clasele 10-12 aveam inclusă în programa de la liceu limba engleză, dar la lecții vorbeam în română și din nou, nu am mai ajuns să învăț această limbă.

Soțul meu cunoaște engleza, iar când am văzut că citește cărți și privește filme în engleză, am început să mă uit la el cu invidie și să-mi doresc și mai mult să învăț limba actorilor de film.

Scopul meu major pentru anul 2019 acesta este: ÎNVĂȚAREA LIMBII ENGLEZE. Iar atunci când îți dorești ceva foarte mult, nu știu cum se aliniază planetele, că visul se îndeplinește. Astfel, la început de februarie, Friendly English School a anunțat că oferă un curs gratuit de engleză pentru jurnaliști. Mi s-a aprins beculețul și am aplicat imediat, fiind acceptată.

Din ianuarie merg regulat la ore, în fiecare sâmbătă și duminică, iar rezultatul, trebuie să recunosc, îmi place și mie. Dacă și Cecilia mi-a zis că acum citesc mai bine în engleză, nu mai există motiv de îndoială.

Ce am învățat până în prezent
În primul rând, atunci când înveți într-un grup mic, concurența își joacă bine rolul. Iar asta te face să crești, să insiști și să exersezi tot mai mult. Făcând nivelul Starter, evident că am învățat totul de la zero: cuvinte, propoziții, pot întreține un dialog, pot citi mult mai bine și, atunci când vizionez filme, sunt mult mai atentă la replicile actorilor.
Toate astea nu le-aș fi putut face fără mult exercițiu. Zilnic repet ceea ce am învățat sâmbăta și duminica, iar asta mă face mai încrezătoare și mă duce mai aproape de îndeplinirea scopului.

Desigur, nu aș fi reușit dacă nu aș fi avut susținerea profesoarei, domnișoara Ana Maria, care e un om de nota 10 și o profesoară de nota 1000+. Ce-mi place la ea? Nu ne ceartă, dar insistă să învățăm totul foarte bine. Nu păstrează distanța profesor-elev, dar știe cum să ne motiveze să nu ne dăm bătuți și să ne dorim și mai mult de la noi înșine. Tocmai de asta, am aplicat și pentru nivelul 2, cu aceeași profesoară. Deși nu pun la îndoială faptul că la Friendly English School toți profesorii sunt la fel de buni și profesioniști în domeniul lor.

Dacă nu aș fi fost selectată la Programul gratuit pentru jurnaliști, cu siguranță tot la Friendly English School aș fi învățat engleza, pentru că am multe prietene care au studiat aici și despre ei am auzit doar lucruri bune și cuvinte de laudă.

Să știți că nu este un articol sponsorizat. Nimeni nu m-a plătit și nu mi-a spus să scriu despre cât de fain e la această școală. Nu! Pur și simplu am vrut să împart cu voi experiența mea și, în cazul în care sunteți în căutarea unei școli bune de engleză, să luați în calcul încă o părere. Cu siguranță nu veți regreta. În plus, studiind un pic piața, am aflat că la Friendly English School sunt și cele mai bune prețuri pentru cursuri. Iar dacă înveți la ei toate nivelele, ai parte si de reduceri considerabile. Eu nu mă mai opresc până când nu voi putea citi, scrie corect, privi filme și întreține o conversație în engleză.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l ca să afle cât mai multe persoane despre Friendly English School.

Vă aștept și pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde sunt mult mai activă. Pe mine mă mai găsiți pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Șamponul uscat – produsul de care nu m-am despărțit în ultimele 2 luni

Anna Casian-Musteață

Punga textilă ORGANIC – ideală atunci când merg la cumpărături (și nu numai)

Anna Casian-Musteață

Protecția solară și copiii. Ce produse folosim pentru a proteja pielea celor mici

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....