Sunt MAMĂ
Confidențe

Cum faci de citești atât de mult?

La început de an îmi planificam să citesc minimum 30 de cărți. Iată că e octombrie, iar eu am citit 27. Minunat, zic. Poate până în decembrie depășesc acest număr. Nu e o goană dupa cărți, ci doar mi-am setat un obiectiv, pe care vreau neapărat să-l îndeplinesc. E un fel de a ieși din zona mea de comfort, dacă vrei. Și îmi place. Îmi place să citesc zilnic, iar dacă nu reușesc să lecturez măcar două pagini, mă simt vinovată. Pentru că atunci când ai un scop, lucrezi pentru a-l duce la bun sfârșit. Cam așa e și în cazul meu.

De fiecare dată când postez pe rețelele de socializare sau pe blog câte o fotografie/citate din cărți, neapărat se găsesc oameni care mă întreabă: tu când reușești să citești atât de mult? Iar eu răspund: nu e mult deloc. De-ați ști voi că sunt oameni care citesc câte 2-3 cărți pe săptămână… Eu nici nu visez la așa ceva. Citesc atunci când am timp și uneori citesc mai multe cărți concomitent. Dimineața citesc o carte motivațională, peste zi – parenting, iar seara – literatură artistică.

Cum reușesc să citesc câte 2-3 cărți pe lună?

  • În primul rând, împrumut cărți de la bibliotecă. La fiecare două săptămâni merg cu copiii la bibliotecă și îmi iau de acolo minimum două cărți. Știind că peste două săptămâni trebuie să le returnez, mă simt obligată să le citesc. E un truc care ajută bine.
  • Am o mulțime de cărți în biblioteca personală, pe care nu le-am citit. Anul acesta mi-am propus să nu le mai las să se adune praf pe ele, așa că am permanent pe noptieră o carte din biblioteca mea. De obicei, e una motivațională sau de parenting. Citesc din ea atunci când mă plictisesc de cele de la bibliotecă. Din nou, e un truc care mă obligă să citesc.
  • Împrumut cărți de la prieteni. Or, știind că nu e cartea ta, nu te ține obrazul să o lași prea mult la tine, așa că o citești repejor și o dai înapoi. Eu așa fac și funcționează de minune. Aceste mici trucuri m-au ajutat ca în anul 2019 să-mi îndeplinesc scopul în materie de lectură. Ce-i drept, nu am citit cărțile din biblioteca mea, despre care scriam în acest articol, dar asta contează mai puțin. Am înțeles că nu-mi plac lecturile impuse și am mers pe o altă cale, aceea de a alege cartea dupa starea pe care o am la moment. 


Când citesc?

Având doi copii mici, un job, o casă, un blog pe care scriu, câteva site-uri la care lucrez și alte ocupații, deseori sunt întrebată când mai reușesc să citesc. Ei bine, nu e mare lucru.

  • Dimineața mă trezesc mai devreme sau seara merg la culcare mai târziu și îmi fac 15-30 de minute pentru lectură.
  • Dacă se întâmplă să lucrez de acasă, la fiecare oră fac pauze de 15 minute, timp în care citesc.
  • Iar dacă merg la serviciu și nu am prea mult de lucru, neapărat citesc și acolo. De obicei, am o carte în geantă.
  • Am început să citesc atunci când merg în transportul public. Îmi găsesc un loc mai retras și, în cele 40-50 de minute de mers, citesc. E adevărat că nu fac asta zilnic, având în vedere că am rău de transpprt, dar atunci când mă simt binișor, neapărat scot cartea din geantă și lecturez. 

Pentru mine fiecare moment liber e important și neapărat îl folosesc pentru citit. E o pasiune pe care o alimentez zilnic și pentru anul 2020 planific să citesc și mai mult. De ce? Pentru că asta mă face mai bogată sufletește și mai puternică.

Tu cât de des citești? Ai careva trucuri pe care le aplici?

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să ajungă și la prietenii tăi.

Te aștept pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde vin zilnic cu postări utile și interesante. Să știi că mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Prima lună cu trei copii. Cum m-am descurcat

Anna Casian-Musteață

De ce îmi place această vară

Anna Casian-Musteață

De Paște, să dăm prioritate lucrurilor cu adevărat importante!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....