Sunt MAMĂ
În lumea jocului

Cutia cu activități pentru anul 2018 (1)

De când am copii, sunt într-o continuă căutare de idei de jocuri și activități pe care să le facem împreună. Ei îmi sunt sursa de inspirație și tot ei îmi spun deja cam ce ar vrea să facă sau cu ce să se joace. Există însă  momente în care se arată plictisiți de jocurile clasice, de chicoteli, pupături și îmbrățișări și în asemenea momente mă gândeam că tare bine mi-ar prinde o cutie cu activități, pe care să  o deschid atunci când sunt în pană de idei. 

Am făcut o astfel de cutie, tot cu ajutorul lor, iar în 2018 sper să avem parte de cât mai multe momente frumoase petrecute împreună. Atunci când nu vom mai ști ce să ne jucăm, vom deschide cutia cu activități, vom extrage un bilețel și vom pune în aplicare ideea.

Cum am făcut-o? Foarte simplu? Aveam o cutie pe care nu o foloseam, am lipit pe ea o bucată de hârtie colorată, pe care am scris CUTIA CU ACTIVITĂȚI 2018, iar în ea am pus bilețele pe care am scris idei de activități.

Vânătoarea de comori În mai multe locuri din casă sunt puse diverse obiecte sau jucării. Copiii vor porni în căutarea acestora, ghidați de părinți, care le oferă indicii. Când toate comorile au fost găsite, copiii primesc în dar o gustare dulce sau orice altceva dorește părintele să le ofere.
Meșterim flori artificiale Pentru că știu cât de mult le plac copiilor mei jocurile cu hârtia, am decis să includem în lista cu activități și o astfel de activitate. Din hârtie colorată vom meșteri diverse modele de flori artificiale, pe care le vom aranja în buchețele și le vom dărui bunicuțelor.
Ouă de Paște din aluat sărat Cecilia și Stelian adoră să se joace cu aluatul. Din aluat sărat am meșterit farfurii cu amprente, însă de această dată vom face ouă pentru Pomul de Paște. Un astfel de Pom am decorat și anul trecut, iar în acest an vom folosi pe post de decorațiuni ouăle din aluat sărat.
Facem jucării din bețișoarele de la înghețată Avem o mulțime de bețișoare, pe care le tot adunam pentru a le folosi la diverse proiecte handmade. Am făcut din ele puzzle-uri. Anul acesta vom face din ele jucării. Am găsit pe Pinterest o mulțime de idei, pe care vi le voi arăta și vouă după ce le vom pune în aplicare.
Meșterim o ghirlandă decorativă Obișnuim ca în fiecare sezon să ne decorăm geamurile cu ghirlande decorative. De data aceasta vom face ghirlande din abțibilduri. Avem o mulțime de abțibilduri de prin diverse cărți, pe care copiii nu le-au mai folosit și cred că ghirlandele vor ieși superbe.
Confecționăm un carnețel Ceciliei îi plac la nebunie carnețelele. Cred că a venit momentul să le confecționăm singure și să le decorăm dupa bunul plac și imaginație. O idee bună, nu?
Facem dinozauri din farfurii de plastic Mi-am adus aminte că am prin bucătărie câteva farfurii de plastic, pe care nu le folosesc și nici nu voi avea nevoie de ele vreodată. Ba nu, din ele voi face cu copiii dinozauri, mai ales pentru că Stelian adoră aceste creaturi. 
Decorăm sticle cu ață de sac De mult timp am această activitate pe lista de așteptare, dar nu am reușit să o facem. Sticlele goale le avem, ață de sac avem, clei fierbinte avem, iar de mărgeluțe și floricele nu ducem lipsă, așa că abia aștept să meșterim.
Restilizăm hainele de vară Pe timp de iarnă hainele de vara trecută le depozităm în saci cu vacuum, pentru că nu prea avem suficient spațiu unde le-am putea ține. Astfel, în fiecare primăvară deschidem sacii, alegem hainele care le sunt încă potrivite pentru perioada caldă a anului, iar pe celelalte le dăruim. În acest an am decis să restilizăm unele dintre acestea. La primăvară vă spunem ce ne-a ieșit.
Pictăm pietre și scoici Încă de anul trecut am adunat o cutie cu scoici și pietricele de diverse dimensiuni, dar nu prea le-am folosit la activități. Anul acesta le vom colora și le vom pune într-un bol mare, astfel încât să stea la îndemână și copiii să se joace cu ele.
Facem PomPom-uri din ață colorată În 2017 nu am mai reușit să învățăm cum se fac PomPom-urile din ață colorată. Le vom face în acest an!
Decorăm cu PomPom-uri crenguțele uscate Sper că atunci când vom extrage bilețelul cu ideea de activitate, prima să fie confecționarea PomPom-urilor, dupa care decorarea crenguțelor cu acestea. Mi se pare o activitate simplă, dar super interesantă. Unde mai pui că și rezultatul e extrem de frumos.
Învățăm să legăm șireturile la ghetuțe Știu, la 4 ani mulți copii deja pot să lege șireturile la papuci. Ai mei încă nu o pot face, dar vor învăța în acest an. 
Meșterim animăluțul preferat din fetru Am câteva foi de fetru care abia așteaptă să fie folosite. M-am gândit să le propun copiilor să meșterim din ele animăluțele lor preferate. Deja știu că Cecilia va face un ponei, iar Stelian un cățeluș, dar vedem, între timp poate li se schimbă preferințele.
Facem o căsuță cu povești Nu-i așa că-i minunat să ai o căsuță cu povești? În viziunea copiilor mei aceasta ar trebui să fie o cutie mare, în care să încapă cărțile lor cu povești. Așa o vom face, căci avem de mult timp pe lista de așteptare această activitate. Vom avea nevoie de o cutie, hârtie colorată și lipici. Cum o vom face o să vă arătăm în articolele ce urmează.
Transformăm borcănașele în suporturi pentru creioane Am decis de comun acord cu copiii că în acest an vom confecționa noi suporturi pentru creioanele colorate și pixurile lor. Le vom face din borcănașele de la pireuri, pe care încă le mai avem de pe vremea când au început diversificarea.
Amenajăm un terrarium Plante mici decorative avem, jucării-reptile avem, nisip avem. Nu ne rămâne decât să amenajăm într-un bol un mini-terrarium. Abia aștept să facem această activitate!
Sortăm monedele De-a lungul tiimpului am adunat o mulțime de monede, pe care le ținem în borcănașe. Anul acesta le vom sorta, le vom număra, dupa care le vom duce la bancă, iar din bancnote vom cumpăra cărți sau jucării, ce vor dori copiii.
Facem tablouri din boboase Anul trecut am făcut o activitate asemănătoare, când copiii au pictat câte un tablou cu griș. A ieșit ceva minunat, doar că nu a rezistat în timp. În 2018 vom face tablouri din boboase. Am găsit pe Pinterest o mulțime de idei, pe care abia aștept să le punem în aplicare.
Meșterim semne de carte Am mai făcut și anul trecut semne de carte, dar cum avem multe cărți, câteva semne în plus nu strică.

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care le-am inclus în cutia noastră cu activități. Pentru că acest articol e deja prea mare, voi reveni în scurt timp cu o nouă serie de articole.

Până atunci, te invit să dai un like paginii de Facebook a blogului, dar și să mă urmărești pe Instagram și Pinterest.

Postat recent

30+ idei de activități pentru o vară de neuitat la bunici

Anna Casian-Musteață

Cărți cu jocuri și activități interesante pentru copii și părinți

Anna Casian-Musteață

8 jocuri cu cățeluși pentru copiii de 2+ ani

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....