Sunt MAMĂ
În lumea jocului

Cutia cu activități pentru anul 2018 (2)

La începutul acestui an prezentam o parte din lista noastră cu activitățile programate pentru anul 2018. De asemenea, povesteam cum am făcut o cutie în care păstrăm bilețelele cu idei de activități, care ne ajută să ne organizăm mai bine timpul cu copiii, mai cu seamă atunci când suntem în pană de idei și nu mai știm ce jocuri să facem.

Azi las aici a doua parte din lista cu activități, în speranța că vă veți inspira și voi și veți petrece timp de calitate alături de copiii voștri.

Facem un tablou din hârtie colorată
Am mai spus: copiilor le place tare mult să decupeze hârtie, de aceea le propun diverse activități care implică acest proces. Acum, bunăoară, vom face un tablou din hârtie colorată.

Pictăm cu degețelele
Ceciliei și lui Stelian le place și să picteze. Mai ales cu degețelele. Atunci când nu mai știm ce jocuri să mai facem, mi se pare o ocazie potrivită de a le propune să picteze cu degețelele. Îmi și imaginez ce fericiți vor fi!

Spălăm dințișorii
Cu ajutorul unei bucăți de carton, a cariocilor, a cleiului și a câtorva boabe de fasole, vom confecționa o gură mare, deschisă, căreia i se văd toți dinții. Pe post de dinți vor fi boabele de fasole, pe care le vom lipi cu ajutorul cleiului fierbinte. Câțiva dintre dinți îi vom colora cu ajutorul cariocilor, dupa care copiii îi vor curăța folosind câte o periuță. Va fi un bun prilej pentru a discuta despre cât de important este să ne spălăm regulat dinții.

Facem zmeie de hârtie și le lansăm în aer liber
Anul trecut, primăvara, tare bine ne-am mai distrat când am confecționat zmeie de hârtie și le-am lansat în aer liber. Mai ales că am prins și o zi cu vânt, când zmeiele noastre au putut zbura sus de tot. Despre această activitate am scris AICI.

Meșterim broșe
Cine a zis că doar fetele poartă broșe? Noi vom face una și pentru Stelian. Pentru că mai am câteva bucăți de fetru de pe vremea când meșteream, dar și suporturi pentru broșă, am hotărât că în ziua când nu vom mai ști ce activități să facem, vom confecționa broșe cu animăluțele preferate, pe care copii să le poarte pe hăinuțe.

Pregătim ceva gustos la bucătărie
Când suntem în pană de idei, poate avem nevoie de o gustare delicioasă? O vom face împreună cu copiii, dupa care o vom mânca cât ai zice pește.

Ieșim la plimbare
…sau poate avem nevoie de o gură de aer proaspăt?

Facem animăluțe din hârtie colorată
Pe Pinterest am găsit o mulțime de idei de animăluțe confecționate din hârtie colorată. Vom face și noi câte un animăluț sau poate o întreagă grădină zoologică. Să văd dacă vor mai vrea copiii mai apoi să mai decupeze hârtie…

Pictăm cu furculița
Cu pensula am pictat. Cu degețelele am pictat. Cu bețișoarele cu vată am pictat. Cu furculița însă nu am pictat niciodată. Sunt sigură că Cecilia și Stelian vor fi încântați de idee, iar eu abia aștept să vedem ce-o să iasă.

Facem hrănitori pentru păsări
Anul trecut, în preajma Zilei Internaționale a Păsărilor, marcată la 1 aprilie, am meșterit hrănitoare pentru păsări. Anul acesta vom face din nou, indiferent de ziua în care copiii vor extrage bilețelul cu această activitate. De micile zburătoare trebuie întotdeauna să avem grijă!

Facem un experiment cu amidon de porumb și apă
Cecilia de mult timp își dorește să facem un asemenea experiment și din acest motiv l-am inclus în lista noastră cu activități. Totul e foarte simplu: se amestecă amidon de porumb cu o cantitate mică de apă, dupa care copiii se pot juca cu acest amestec. Atunci când o adună în mână, această compoziție devine solidă, iar dacă este lăsată să intre în contact cu aerul, devine lichidă.

Improvizăm scheletul uman
Cu ajutorul bețișoarelor cu vată vom improviza scheletul corpului uman. Abia aștept să facem această activitate, să avem ocazia de a discuta și despre oase, nu doar despre nas, ochi, mână, cap.

Ne transformăm în semafor
Vom folosi carton colorat pentru a decupa 3 cercuri de culoare roșie, galbenă și verde. Pe hainele copiilor vom prinde cercurile, transformându-i în semafor. Vom discuta astfel despre regulile de circulație rutieră.

Flori din coșulețele pentru brioșe
Din coșulețele colorate pentru brioșe vom meșteri flori, iar codițele le vom face din sârmă plușată. Va fi o activitate tare distractivă și parfumată.

Ne jucăm cu monedele
Obișnuim să depozităm măruțișul pe care-l primim de la magazin (monedele) într-un borcan. Le-am tot promis copiilor că vom face activități cu aceste monede. Le-a venit momentul!

Pentru a vedea și alte idei de jocuri și activități pentru copii, te invit să dai un like paginii de Facebook a blogului, dar și să mă urmărești pe Instagram și Pinterest.

Postat recent

Activități pentru o seară de vară petrecută în sânul naturii

Anna Casian-Musteață

Idei de jocuri cu legume

Anna Casian-Musteață

Activități frumoase de familie pentru un Advent Calendar

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....