Sunt MAMĂ
Parteneriat

De ce am început să folosesc produse anti-aging și cum previn îmbătrânirea tenului

Pe la vârsta de 25 de ani am început să fiu mai atentă la produsele pe care le folosesc pentru îngrijirea tenului. De fapt, până atunci, eu foloseam doar cremă pentru copii, pe care o aplicam pe întregul corp, inclusiv pe ten. Odată cu prima naștere am observat că pielea feței s-a schimbat și mi-au apărut riduri fine în zona ochilor și gurii. Atunci am intrat pentru prima dată în contact cu o cremă anti-îmbătrânire și am prevenit oarecum formarea noilor riduri.

Dar vârsta își ia ce-i aparține, așa că produsele anti-aging vin doar să prevină îmbătrânirea pielii, nu să o trateze sau să   stopeze prea mult procesul. E vorba mai mult despre o hidratare profundă, regenerare și strălucire, pe care noi trebuie să o oferim tenului prin urmarea unor pași esențiali în acest sens.

Iată cum previn eu îmbătrânirea tenului:

  • Primul lucru pe care-l fac deja de foarte mulți ani este să beau zilnic apă, minimum 2 litri pe zi. Pentru că, odată cu înaintarea în vârstă, pielea noastră își pierde capacitatea de a reține apa, de aceea este foarte important să ne hidratăm.
  • În urmă cu 3 ani am început să folosesc apa termală. Mai ales pe parcursul perioadei calde a anului. Aceasta contribuie la menținerea unui ten hidratat și împiedică evaporarea apei din piele. Preferata mea este apa termală de la Ivatherm.
  • În fiecare dimineață și seară am grijă să-mi curăț tenul cu un gel de curățare (gelul de la Equilibra), folosind un burețel, apoi îmi tonific tenul cu o loțiune tonică.
  • Tot pentru a preveni îmbătrânirea tenului, fac de două ori pe săptămână măști. Preferatele mele sunt măștile cu cărbune activ de la Equilibra.
  • Cel mai important pas în prevenirea îmbătrânirii tenului este folosirea produselor anti-aging, motiv pentru care eu folosesc crema antirid și anticearcănul de la Ivatherm. De când am descoperit acest creme, am renunțat la folosirea altora, pentru că acestea oferă tenului exact ceea de ce are nevoie: hidratare, vitamina A, C și E, apă termală, atioxidanți și Viniferol – unul dintre cei mai eficienți agenți antirid și anti-age.

Mai multe despre produsele anti-age folosite de mine
Atunci când am ales produsele anti-aging pe care să le folosesc pentru tenul meu, primul lucru pe care l-am urmărit a fost să conțină vitamina A și C. Acestea sunt antioxidanți care tratează ridurile, acneea și decolorarea pielii, dar și încurajează producerea de colagen.

Un alt lucru care-mi place foarte mult la aceste produse este că îmi hidratează foarte bine tenul. Dupa ce le aplic, pielea devine netedă și moale, ca de bebeluș. 

Crema antirid de la Ivatherm
Este destinată tuturor tipurilor de piele, previne și reduce ridurile de expresie și a celor profunde, îmbunătățind elasticitatea și tonicitatea tenului. Crema conține Viniferol – un agent antirid, unt de karite și de macadamia – asigură aportul de acizi grași esențiali, vitamine și antioxidanți, vitaminele A, C și E și apă termală Herculane, care are efect calmant. Aplic crema dimineața și seara, dupa ce îmi curăț tenul și îl tonific cu o loțiune tonică.

Crema antirid și anti-cearcăn de la Ivatherm
Este destinată pielii sensibile, așa cum și este cea din jurul ochilor. Aceasta conține Viniferol, care are efect de botox-like și determină reducerea ridurilor, dar și alge marine, care contribuie la reducerea cearcănelor și pungilor de sub ochi. Apa termală Herculane este și ea prezentă, având un efect calmant asupra pielii. Această cremă o aplic în jurul ochilor dupa ce aplic pe toată fața crema antirid.

Urmând acești pași simpli, dar de efect pe termen lung, tenul meu arată bine la orice oră a zilei, iar eu mă bucur de vârsta frumoasă pe care o am.

Tu ce produse anti-aging folosești?

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să ajungă și la prietenele tale, care trebuie să știe neapărat despre importanța unei îngrijiri corecte a tenului.

Te aștept și pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde vin zilnic cu postări utile și interesante. De asemenea, mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Măștile cu cărbune activ de la Equilibra – tot de ce am nevoie pentru o curățare și hidratare a feței

Anna Casian-Musteață

Cum reușesc să-mi mențin dinții albi și respirația proaspătă

Anna Casian-Musteață

Șamponul uscat – produsul de care nu m-am despărțit în ultimele 2 luni

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....