Sunt MAMĂ
Copii

De ce băieții NU trebuie să plângă?!

Una dintre perlele aduse de Cecilia de la grădiniță e aceasta: ”Băieții nu plâng”. Știu, am fost crescuți cu ideea asta că băieții nu plâng niciodată, că ei sunt puternici, că dacă plâng dau dovadă de slăbiciune, că un băiat trebuie să înghită noduri și să meargă mai departe, etc. Nu sunt deloc de acord cu acest lucru și vă spun imediat de ce.

Dintotdeauna am considerat că emoțiile sunt ceva extraordinar cu care noi am fost înzestrați. Să nu râzi, să nu plângi, asta e ceva îngrozitor. Știu că sunt oameni care nu pot plânge pentru că nu li s-a permis să o facă atunci când erau mici și au crescut cu o inimă de piatră. Știu că mulți dintre noi nu plângem luni în șir și tot adunăm în noi gunoi, și-l clădim, și-l ținem acolo peste suflet, dar într-o bună zi, tot ajungem să-l ducem la coș și să ne eliberăm de el printr-o porție bună de plâns. Ei bine, bărbații nu ar trebui și ei să facă la fel? Bărbații nu au emoții?

Să plângi înseamnă să fii OM. Să plângi nu înseamnă să fii slab!

Plângem pentru că suntem supărați, pentru că ne doare, pentru că ne-am înfuriat. Plângem pentru că simțim compasiune, pentru că suntem fericiți. Plângem pentru că  avem emoții și, indiferent de motivul pentru care vărsăm lacrimi, plânsul ne face adesea să ne simțim bine.

Nu e greșit să plângem. Dacă ne permitem să plângem, corpul nostru ne va mulțumi pentru asta. Vom elimina toxinele, stresul și gândurile negative și vom avea mai apoi o stare generală de bine.

Nu vă  mai învățați băiețeii să nu plângă! Luați-i în brațe, oferiți-le umărul vostru și lăsați-i să verse lacrimi peste el. Faceți la fel și cu soții, cu frații, cu tații voștri. Pentru că ȘI BĂRBAȚII PLÂNG! Nu doar CÂTEODATĂ, ci de fiecare dată când simt că trebuie să plângă!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să-l citească și prietenele tale. Te aștept și cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă mai găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de băiat care plânge!

Sursa foto – Unsplash

Postat recent

Cu fetița la ginecolog: UNDE, CÂND, DE CE?

Anna Casian-Musteață

Despre numele pus copiilor la naștere și importanța acestuia

Anna Casian-Musteață

„Bună ziua!”, „Mulțumesc!”, „Te rog!” nu-s doar cuvinte…

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....