Sunt MAMĂ
Confidențe

De ce continui să scriu pe blog, când toți au Instagram și Youtube?

Zilele trecute discutam cu cineva despre o eventuală colaborare. Când părea că totul a fost pus la punct, a venit întrebarea: Tu încă mai scrii pe blog, când toți se promovează pe Instagram și Youtube?  Și nu e prima dată când sunt întrebată de ce continui să mai întrețin un blog, când se pare că lumea nu mai citește articole.    

E adevărat, odată cu dezvoltarea Instagramului, aș fi putut să las blogul la o parte și să mă focusez pe această rețea, să-mi măresc numărul de urmăritori și să activez acolo. Nu pot face încă acest lucru și nici nu știu dacă o voi face vreodată.

  • În primul rând, bloggingul e marea mea pasiune și nu m-aș putea lăsa de scris niciodată. Atunci când mi-a fost mai greu, scrisul pe blog m-a salvat, m-a făcut să mă simt utilă și să înțeleg că niciodată un articol nu va concura cu cele câteva cuvinte scrise sub o imagine de pe Instagram.
  • În al doilea rând, blogul e a doua mea casă, dacă aș putea spune așa. Aici îmi scriu gândurile, trăirile, împart ideile cu cititorii mei și îmi povestesc experiența. E adevărat, multe articole nu ajung să fie publicate, dar cel puțin în momentul în care sunt scrise, adesea devin pentru mine ca o gură de aer cald într-o zi geroasă.
  • Pe blog pot pune câte fotografii vreau eu, acesta fiind și un motiv pentru care la articolele despre călătorii și locuri faine de vizitat, postez cât mai multe imagini, astfel încât peste ani să le am tot aici, să le vadă și alții și să le bucure ochiul. Pe Instagram situația e cu totul alta.
  • Datorită scrisului pe blog am cunoscut oameni frumoși, oameni interesanți, dar și am participat la numeroase evenimente faine. Până a ajunge pe Instagram, lumea m-a cunoscut de pe blog, iar asta e doar un avantaj.
  • Atunci când am fost invitată la un eveniment, nu m-a rugat nimeni să postez pe Instagram sau mai știu eu pe ce rețea de socializare, ci am fost îndemnată să-mi expun părerea pe blog. Deci, blogurile încă se mai citesc și tind să cred că se vor citi în continuare.
  • Nu toți oamenii au un cont pe o rețea de socializare, pe când un search pe google poate face oricine. Iar dacă va căuta unul dintre subiectele despre care am scris, cu siguranță va da și de articolul meu, pe care-l va citi. Articolele sunt păstrate  muuuuuult timp pe blog, pe când fotografiile de pe rețelele de socializare nu se știe cât vor sta acolo.

De ce continui să scriu pe blog? Pentru că asta știu să fac cel mai bine!

Tu de ce citești articole?

Te aștept pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde vin zilnic cu postări utile și interesante, dar să știi că mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Fricile mele nu sunt fricile copilului meu

Anna Casian-Musteață

De ce dispar periodic din online

Anna Casian-Musteață

Iepurașul de Paște – un personaj drag nouă, dar care nu ne aparține

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....