Sunt MAMĂ
Confidențe

De ce îmi place această vară

Spre deosebire de verile trecute, vara aceasta e mult mai frumoasă, mult mai plină de aventură. Poate doar mi se pare mie, dar știu cu siguranță că acest lucru se datorează faptului că micuții mei nu mai sunt atât de micuți, că au crescut și, alături de ei, am crescut și eu și văd altfel lucrurile.

Când eram de vreo 10-12 ani și mă întreba cineva care e anotimpul meu preferat, răspundeam fără să mă gândesc: toamna! Acum, dacă m-ar întreba același lucru, nu i-aș mai răspunde la fel. I-aș spune că iubesc fiecare anotimp, căci fiecare are farmecul și frumusețea sa.

Mă gândeam zilele astea la cât de nemulțumitori suntem noi și la cum nu știm să ne bucurăm de momentele pe care le trăim. Dacă e vară, vrem toamnă, dacă e toamnă, vrem primăvară și tot așa. Dar cum ar fi dacă ne-am opri în loc, am privi în jur și am fi recunoscători pentru ceea ce ne e dat să trăim?   

Spuneam mai sus că această vară mi se pare mai deosebită decât celelalte. Iată de ce îmi place:

  • Pentru că am început-o frumos. Am călătorit cu familia în mai multe locuri, iar asta a adăugat verii noastre și mai mult farmec
  • Pentru că în această vară dormim mult. Știu, e prea scurtă viața ca s-o pierdem dormind, însă noi chiar am avut nevoie de o odihnă prin somn. Dupa o jumătate de an în care am dormit mai mult cu ochii deschiși, acum ne bucurăm cu toții că putem dormi dimineața până la ora 9, fără să ne grăbească cineva cu trezirea.
  • Pentru că în această vară simt și eu că e vacanță. Soțul meu lucrează de acasă, eu nu lucrez, pentru că trebuie să am grijă de copii, deoarece Cecilia e în vacanță de la grădiniță, iar Stelian nu are voie să meargă la grădiniță. Astfel, suntem într-o vacanță continuă, toți noi 4, iar asta e atât de frumos…
  • Pentru că, pentru prima dată, nu avem planuri. Am decis să ne trăim vara așa cum o fi ea. Nu ne-am făcut planuri, nu avem așteptări prea mari, ci doar ne bucurăm de momentele în care suntem împreună. Adică MAI ÎNTOTDEAUNA.
  • Pentru că în această vară citesc și scriu mult. Nu apar toate articolele pe blog, dar scrisul este o terapie pentru mine, de aceea nu trece nici o zi fără să scriu ceva. În plus, am tot timpul din lume pentru lectură.
  • Pentru că mă joc mai mult cu copiii. Acesta este poate cel mai important motiv pentru care îmi place vara aceasta. Nu avem unde ne grăbi, astfel că avem foarte mult timp la dispoziție pentru joacă, pentru citit cărți și descoperit mediul înconjurător.
  • Pentru că în această vară plouă mult și nu  e foarte cald. Eu sunt un om friguros,dar au început să-mi placă verile nu prea călduroase. Iar faptul că anul acesta vara e ploioasă, nu poate decât să ne bucure. Petrecem mult timp sub ploaie. Poate că aveam nevoie de o astfel de ploaie, care să ne spele toate greutățile de pe spate…
  • Pentru că mâncăm multe fructe și legume. În ceilalți ani nu mâncam la fel de multe. Acum suntem oarecum impuși de situație, dar asta ne place tare mult.

Ție îți place vara? De ce?

Dacă vrei să știi ce mai fac și cu ce mă mai ocup, te invit să apreciezi cu un like pagina de Facebook a blogului, dar și să mă urmărești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Postat recent

La mulți ani, fata mea cu ochi ca cerul!

Anna Casian-Musteață

Cum le-am explicat copiilor mei semnificația Paștelui

Anna Casian-Musteață

De Paște, să dăm prioritate lucrurilor cu adevărat importante!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....