Sunt MAMĂ
Confidențe

De ce îmi place primăvara

Îmi place la nebunie primăvara, când natura învie, iar noi, oamenii, parcă renaștem și devenim mai buni. Este anotimpul sărbătorilor frumoase, a soarelui și a clipelor petrecute în aer liber. Nu cred că sunt oameni cărora să nu le placă acest anotimp. Eu am adunat în articolul de mai jos motivele pentru care iubesc primăvara.

Îmi place primăvara pentru că:

  • Las deoparte hainele groase și pot ieși afară, la plimbare cu copiii, doar într-un tricou sau într-o rochie, cu pantofi sau ghete, fără cizme grele și cu picioarele înghețate de frig.
  • Zilele sunt mai lungi și parcă reușesc să fac mai multe. Mă trezesc dimineața, înaintea copiilor, afară e deja lumină, pot lucra în liniște și mă pot bucura de aerul proaspăt de primăvară.
  • Înfloresc copacii și florile, iar totul în jur prinde culoare, totul revine la viață și ne face să ne simțim mai bine, mai frumoși și mai încrezători.
  • Oamenii sunt mai fericiți și zâmbesc mai mult. M-am săturat să văd atâtea mutre somnoroase și posomorâte. Primăvara și în general, atunci când e cald, cu toții devenim mai veseli, mai politicoși, mai înțelegători.
  • Sărbătorim Paștele și ne adunăm toate rudele la Paștele Blajinilor, când îi pomenim pe cei duși dintre noi la veșnica odihnă.
  • Mă face să mă simt mai liberă. Când ridic ochii spre cer și-l văd atât de senin, îmi vine dorul de ducă și mă simt ca o pasăre liberă-n zbor.
  • Avem parte de multe-multe verdețuri, cu care să ne detoxifiem organismul, dupa o iarnă în care am tot pus pe noi și în noi tot felul de porcării. Primăvara ne putem bucura din plin de urzici, leurdă, ceapă verde, spanac, ridichi, stevie, lobodă, pătrunjel, mărar, usturoi verde, păpădie, măcriș, untișor.

Ție îți place primăvara? De ce?

Dacă vrei să știi ce mai fac și cu ce mă mai ocup, te invit să apreciezi cu un like pagina de Facebook a blogului, dar și să mă urmărești pe Instagram, Pinterest și Facebook.

Sursa foto – Pixabay

Postat recent

De ce îmi plac apusurile

Anna Casian-Musteață

De ce dispar periodic din online

Anna Casian-Musteață

Lucruri pentru care sunt recunoscătoare și care îmi fac viața mai frumoasă

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....