Sunt MAMĂ
Confidențe

De ce nu sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților și Dragobetele

Ar fi oarecum frumoasă ziua aceasta de 14/24 februarie, dacă majoritatea îndrăgostiților nu ar transforma-o în una a desfrânării, iar vânzătorii de flori și cadouri – în una a profitului. 

În familia noastră nu se sărbătorește nici una dintre aceste două zile, pentru că noi nu avem nevoie de zile speciale în care să ne demonstrăm iubirea. Ne spunem des cuvinte de dragoste, mai des o arătăm prin fapte,  iar pentru copii „te iubesc” e un cuvânt pe care îl rostesc foarte des.  

Cu toate acestea, pentru noi, luna februarie e luna iubirii și a familiei, deoarece în această lună sărbătorim hramul casei, pe 6 februarie, când o cinstim pe Sfânta Fericita Xenia de Sankt Petersburg.  Ziua începe la biserică, cu primirea Sfintei Împărtășanii, dupa care este petrecută acasă, în sânul familiei, în pace și liniște, fără muzică, chiote și veselie mare. 

Tot în luna februarie îmi marchez Ziua Onomastică, pe data de 16, când o sărbătorim pe Sfânta Prorociță Ana.
Urmează alte sărbători frumoase, în care cinstim sfinții bisericii noastre, sărbători care nu vor fi niciodată înlocuite de Ziua Îndrăgostiților sau Dragobete, pentru că aceste sărbători sunt petrecute în sânul bisericii, fără daruri, fără petrecere, fără băutură și mâncare în exces. 

De ce să sărbătorim 14/24 februarie, când de fapt, în fiecare zi ar trebui să cinstim sfinții înscriși în calendare: Cuviosul Macarie cel Mare, Cuviosul Eftimie, Sf. Apostol Timotei, Sfânta Xenia,  Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Dreptul Simeon și Proorocița Ana, Sfântul Teodosie, Sfântul Haralambie, Sfântul Chiril, etc?

Postat recent

De veghe în lanul de salvie

Anna Casian-Musteață

Caietul cu amintiri

Anna Casian-Musteață

Micile și marile bucurii ale lunii octombrie

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....