Sunt MAMĂ
Experiențe

De ce nu susțin producătorii autohtoni de îmbrăcăminte

Obișnuiesc să-mi cumpăr hainele din piață, de la second hand sau din diverse magazine de la noi. Pentru că am o conformație a corpului un pic mai diferită, cu mare greutate îmi găsesc o haină care, nu doar să-mi țină de cald sau răcoare, dar și să stea bine pe mine. Recunosc, într-o perioadă am tot căutat haine ale designerilor autohtoni, iar zilele astea am dat o fugă până la etajul cu haine „din inimă” de la Unic, pentru a vedea ce mai propun aceștia. Dar… în primul rând, au un preț de-ți vine să fugi pe lume, iar în al doilea rând – nu mă încântă calitatea materialului. Nu voi mai căuta îmbrăcăminte Made in Moldova și astfel, nu voi susține producătorii autohtoni de îmbrăcăminte. Știu, trebuie să ne susținem pentru că „dacă nu noi, atunci cine?”, dar eu nu… Cel puțin, nu producătorii de îmbrăcăminte. Pentru că nu am pe cine!

Primul lucru la care atrag atenția atunci când sunt în căutarea unei haine este anume calitatea țesăturii. Nu caut mătăsuri sau mai știu eu ce materiale scumpe. Caut bumbac sau in, care să lase pielea să respire, să-mi țină de răcoare și să nu se rupă dupa prima spălare. Caut lână, care să-mi țină de cald în timpul iernii.  Nu sunt pretențioasă și cel mai des aleg haine simple, fără zorzoane și alte flecurele.

Doar că astfel de haine, care să stea și bine pe mine, nu prea găsesc. În general, majoritatea hainelor Made in Moldova sunt pentru fete/femei slăbuțe, iar când intri în magazin să alegi o haină, neapărat apare cineva care spune „Oh, dar nu avem mărimea dvs! Maximum 40!”. 

Mi-ar plăcea să suțin producătorii autohtoni de îmbrăcăminte, însă, cu excepția unui singur brand, de unde pot cumpăra și hăinuțe pentru copii, nu am pe cine. Îmi pare rău să spun asta, dar… Poate femeile cu parametrii 90-60-90 sau cele mai slăbuțe, își găsesc haine Made in Moldova, dar eu nu. Pentru că aceste haine pur și simplu nu există! Și decât să fiu privită „de sus” de cineva care se încadrează în standardele impuse de societate, mai bine merg într-un magazin second hand sau în piață, unde vânzătorii sau mă lasă să-mi aleg singură haina potrivită, sau încearcă să-mi propună cu amabilitate articole vestimentare care să-mi vină perfect. Pentru că nu accept să fiu tratată diferit doar pentru că sunt mai plinuță!

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Din experiența personală: De ce plânge bebelușul și ce e de făcut

Anna Casian-Musteață

Contracțiile false – tot mai aproape de naștere

Anna Casian-Musteață

100 de zile de recunoștință. Ce-am învățat în această perioadă

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....