Sunt MAMĂ
Porția de lectură

De Ziua Planetei Pământ citim din trei cărți educative

Anual, pe data de 22 aprilie este marcată Ziua Planetei Pământ. Cu această ocazie am cumpărat copiilor trei cărți, pe care deja am reușit să le citim, însă le vom citi și pe 22 aprilie, pentru a sărbători într-un mod educativ Ziua Pământului.  E vorba despre: „E timpul să salvăm animalele” și „E timpul să salvăm copacii” de la editura Anteea și „Cartea cu anotimpuri” de la editura Roxel Cart.

„E timpul să salvăm animalele”
Cartea face parte din colecția „Primele valori” și face cunoștință copiilor cu lumea animalelor, văzută prin ochii domnului Ben, un cățeluș care vine din Împărăția Animalelor. Acesta povestește noțiuni generale despre animale, clasificarea acestora, habitatul animalelor, cum se hrănesc animalele, despre amenințările la adresa animalelor, cum le putem salva și invită copiii la o discuție, adresându-le întrebarea: cum ar arăta lumea fără animale?.

„E timpul să salvăm copacii”
Face parte din aceeași colecție – „Primele valori” și povestește copiilor despre cât de important e să protejăm copacii, să nu-i rupem și nici să-i tăiem. Subiecte precum „De ce sunt așa importanți copacii?”, „La ce amenințări sunt supuși copacii”, „Efectele despăduririlor”, „Ce putem face?”, îi ajută pe copii să înțeleagă și mai bine cât de importanți sunt copacii în viața noastră, dar și pentru sănătatea Pământului, iar la final apare aceeași întrebare: cum ar arăta lumea fără copaci?.

Noi găsim aceste cărți foarte utile, mai cu seamă dacă folosim metoda întrebări-răspunsuri dupa lectură, ceea ce îi ajută pe copii să înțeleagă mult mai bine subiectul. Limbajul este simplu, pe înțelesul copiilor, iar ilustrațiile – superbe.

„Cartea cu anotimpuri”
Este o carte cu poezii frumoase despre fiecare lună a anului, poezii scrise de Virginia Carianopol. Titlul cărții, dar și versurile mă duc cu gândul la Pământ, natură, animale și păsări, de aceea o consider o carte potrivită pentru a citi din ea în special de Ziua Pământului.

Recomand cu drag aceste cărți! Le găsești la elefant.md.

Hai să sărbătorim altfel Ziua Planetei Pământ!

Pentru mai multe recomandări de carte. Idei de jocuri și activități pentru copii, recomandări de produse și rețete delicioase, te invit să apreciezi cu un like pagina de Facebook a blogului, dar și să mă urmărești pe Instagram, Pinterest și Facebook.

Postat recent

47/40: „Noi contra voastră” de Fredrik Backman

Anna Casian-Musteață

„Împreună” de Ioana Chicet-Macoveiciuc – o carte cu soluții la problemele mici și mari

Anna Casian-Musteață

„Eu sunt Malala” – cartea despre tânăra care a luptat pentru educație și a schimbat lumea

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....